EkologiskVeganHållbart valEtiskKlimatsmart
CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon Organic Fairtrade

Årgång:

2022

CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon Organic Fairtrade

Argentina


90,00 kr

+ pant 1 kr

Systembolaget nr:

245101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon Fairtrade Organic har en trevlig och fruktig doft med inslag av mörka frukter, kryddor, choklad, vanilj och mörka plommon. Smaken medelfyllig med angenäma toner av mörka frukter, blå plommon, kryddor, vanilj och charkuterier.

Produktion

Bodegas Montlaiz med Mariano Olaiz i spetsen har producerat detta vin till CHILL OUT sedan 2019. Druvorna är ekologiskt odlade och kommer från området Mendoza där vingårdarna bevattnas med smältvatten från bergskedjan Anderna. Delar av vinet har lagrats 6 månader i kontakt med ek. Vinet är certifierat ekologiskt, Fairtradecertifierat samt veganvänligt. Argentina är så mycket mer än malbec! Shiraz och cabernet Sauvignondruvor trivs ypperligt i både Mendoza och San Juan och Shiraz spås bli nya stjärnan på argentinska vinhimlen.

Passar till

Vinet passar ypperligt till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter såsom lamm och nötkött. Servera gärna vid 16- 18 grader till grillad flankstek med ugnsbakade rotfrukter, grillad majskolv och en mustig rödvinssås.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

CHILL OUT är modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen. Sedan starten 2002 har CHILL OUT varit framstående i sitt hållbarhetsarbete och satsat på innovationer med minsta möjliga klimatavtryck. Idag säljs hela sortimentet i 100% återvinningsbara förpackningar; Bag in Box, rPET-flaskor samt lättviktsglasflaskor. Våra rPET flaskor (recycled PET) är till 100% tillverkad av återvunnen plast och är buteljerade i Norden, vilket minimerar utsläpp och därmed miljöpåverkan!

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

245101

Volym

0,75 l

Varumärke

Chill Out

Förslutning

Skruvkork i plast

Region

Argentina - Cuyo - Mendoza

Sockerhalt

4,8 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon, Shiraz

Lagring

Vinner inte nämnbart på lagring.