EkologiskVeganHållbart valEtiskMindre socker
CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon Fairtrade Organic
CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon Fairtrade Organic

CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon Fairtrade Organic

Argentina


89,00 kr

Systembolaget nr:

245101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon Fairtrade Organic har en trevlig och fruktig doft med inslag av mörka frukter, kryddor, choklad, vanilj och mörka plommon. Smaken medelfyllig med angenäma toner av mörka frukter, blå plommon, kryddor, vanilj och charkuterier.

Produktion

40% av vinet har lagrats tillsammans med amerikanska ekstavar i 6 månader.Argentina är så mycket mer än malbec! Shiraz gör sig ypperligt i både Mendoza och san Juan och spås bli nya stjärnan på argentinska vinhimlen. Vinet buteljeras nära marknaden i Finland i PET-flaska för att ha så lite miljöpåverkan som möjligt. Vinproducenten heter Bodegas Montlaiz, Ägaren Mariano Olaiz använder ingen klarering i sina viner, utan låter ”tiden arbeta” vilket gör den även lämplig för veganer.

Passar till

Utmärkt trevligt att dricka som det är, plus att det passar ypperligt till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter. Varför inte servera en grillad flankstek med ugnsbakade rotfrukter, grillad majskolv och en mustig rödvinssås.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Vinet har tappats på den fördelaktiga PET-flaskan som inte bara är ett bra miljövänligt val av flaska utan har en mindre vikt och storlek än glasflaskan vilket gör att den är optimal till båt, lantställe, husvagn m.m.CHILL OUT är samlingsnamnet på en hel serie viner (rött, vitt och rosé), alla noga utvalda från kvalitativa vingårdar runt om i världen. Vinserien består dessutom av viner med olika ursprung och finns i flera olika förpackningar.

Ursprung

Argentina

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

245101

Volym

0,75 l

Varumärke

Chill Out

Förslutning

Skruvkork i plast

Sockerhalt

4,8 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon, Shiraz

Lagring

Vinner inte nämnbart på lagring.