I glaset ett nyanserat rödbärigt vin som bjuder på toner av skogshallon, körsbär, stenig mineralitet, ett örtigt stråk samt florala toppnoter.
Produktion
Gamay-druvorna jästes på ståltankar som hela klasar med traditionell partiell kolsyrejäsning. Skalhatten hölls i kontakt med vinet genom att tryckas ned med ett galler. Jäsning och maceration varade i 15 dagar, varefter druvorna pressades och vinet fördes över för vidare lagring på ståltank i ytterligare 9 månader innan slutlig buteljering.
Passar till
Servera ill fågel och lättare vilträtter.
Kul att veta
Druvorna till vinet kommer från flera olika vingårdslotter i Saint-Amour, som med sina 320 hektar ett av de minsta av Beaujolais cruer och också det nordligaste. Jordmånen är komplex och varierad vilket ger många små mikroterroir inom appellationen. Även om det finns många seriösa exempel anses området bjuda på lite slankare, fruktigare och flörtigare viner än övriga cruer.