Intensiv rubinröd färg med en kryddig doft, toner av nypon, körsbär och rosor. Smaken är intensiv och elegant med toner av körsbär, nypon och rosor med väl balanserade tanniner och ett fint avslut.
Produktion
Krossning och avstjälkning; jäsning i rostfritt stål vid en kontrollerad temperatur på 28-30°C; maceration på druvskalet i 12 dagar med daglig pumpning av musten över hatten. Malolaktisk jäsning 100%. Åldrandeprocess: Åldrad i stora fat av slavonsk ek, och därefter förfinad på flaska.
Passar till
Till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt utvalda ostar. Varför inte ett ringduvebröst med gräddsås och parmesanfyllda potatiskroketter.
Kul att veta
C&C är ett dynamiskt och intressant vinföretag som ägs av den italienska familjen Coassin. De har tre vinproduktionsanläggningar där man producerar en rad olika vinvarumärken. Tenuta Sancarli ligger i Venetien, Japo i samma region, närmare bestämt i Valdodobbiadene (området Prosecco) och slutligen Malpasso som ligger mellan Nola och Tufo i Kampanien.