Ett fylligt och intensivt vin som bjuder på smak av björnbär och hallon, viol och färska örter samt charkuterier och svartpeppar.
Produktion
Vinet görs av druvan syrah. Druvorna avstjälkades innan de krossades varsamt. Alkoholjäsningen ägde rum i öppna jäskar av rostfritt stål med hjälp av enbart den naturligt förekommande jästen. Extraktionen av färg och tanniner utfördes genom fottrampning. Därefter lagrades vinet mellan 12 och 15 månader i en kombination av ekfat om 600 liter (demi-muids) och ekfat om 228 liter (pièce). En tredjedel av faten var nya. Efter avslutad malolaktisk jäsning tillsattes en liten mängd sulfiter innan vinet buteljerades utan filtrering.
Passar till
Serveras vid cirka 18°C till rätter av lamm- eller nötkött, gärna grytor och stekar.
Kul att veta
Familjen Marsanne har odlat druvor i Saint-Joseph under flera generationer, men sålt dessa till andra egendomar, huvudsakligen Jean-Louis Chave. Under Jean-Claudes ledning började dock familjen buteljera som Domaine Jean-Claude Marsanne. Produktionen var ursprungligen för privat konsumtion och viss försäljning på gården, men har under de senaste 15 åren vuxit och numera buteljeras nästan hela skörden från familjens 6,5 hektar under egen etikett.