Piggt och friskt ljusrött vin, med tydliga inslag av färska jordgubbar, röda körsbär och ett drag av sötlakrits. Vinet är lätt till medelfylligt, med mjuka tanniner och att balanserat avslut.
Produktion
Vid ankomst till vineriet avstjälkades samtliga druvor och krossades varsamt. Alkoholjäsningen inleddes i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar, och efter avslutad jäsning och försiktig maceration pressades vinet och fördes tillbaka på ståltank för lagring innan slutlig fyllning på burk.
Passar till
Lätt kylt till tartar på sotad tonfisk.
Kul att veta
Druvorna till vinet kommer från regionen Katalonien i nordöstra Spanien. Det specifika ursprunget till vinet är DO Catalunya, en appellation som fick laglig status 2001. Ursprunget, som består av cirka 42.000 hektar, skapades för att höja kvalitetsstatusen hos ett stort antal vinodlare vars produktion inte passade in på någon av de redan etablerade ursprungsbeteckningarna, exempelvis DO Cava eller DOQa Priorat. Beteckningen tillåter således att ett vin består av frukt från flera subregioner i Katalonien, vilket har varit en stor fördel för producenter med vingårdar spridda över flera appellationer.