EkologiskVeganMindre socker
Expedition Malbec Organic
Expedition Malbec Organic

Expedition Malbec Organic

Argentina


69,00 kr

Systembolaget nr:

255701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Expedition Malbec Organic har en mycket fruktig, ungdomlig och trevlig doft med inslag av blåbär, körsbär och viol. Smaken är mjuk, balanserad och fruktig med inslag av blåbär, körsbär, viol, och färska örter

Produktion

Druvorna som kommer från området Cuyo Mendoza är ekologiska och mognar i harmoni med naturen. Ett ekologiskt vin måste uppfylla krav på tillverkning och på odlingen. Mycket handlar om hårdare regler för användningen av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Vad det gäller tillverkningen får man inte använda lika många tillsatser och processhjälpmedel som vid en konventionell vinproduktion. Gränsen för hur mycket svaveldioxid som får tillsättas är också lägre.

Passar till

Till lätta och medelkraftiga kött och fågelrätter samt till vegetarisk mat. Varför inte servera en mustig oxgryta med svamp och grillad paprika eller en mustig, rödvinsdoftande vegansk gryta på rotfrukter, rödbetor, och svamp?

LammNötköttVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Expedition är ett varumärke som utforskar och speglar världens mest populära vinområden. Denna Malbec kommer från Argentina där man finner några av världens vackraste vingårdar med snöbeklädda Anderna i siluetten. Det finns för närvarande tre viner från Expedition, förutom denna välgjorda och prisvärda Malbec finns även den vita Expedition Torrontés Chardonnay från Argentina, som säljs i 1 liters tetra, samt Expedition Carmenère från Chile.Detta vin är vegan-vänligt. Det vill säga att inga tillsatser eller processhjälpmedel från djurriket har använts under tillverkningen.Denna produkt har en lättare glasflaska och är därför ett klimatsmart val.

Ursprung

Argentina

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

255701

Volym

750 ml

Varumärke

Expedition

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Region

Argentina - Argentina - Argentina

Sockerhalt

3,9 g/liter

Druva

Malbec

Lagring

Vinet är utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas något år om man så önskar.