Ungdomlig, fruktig doft med inslag av röda och mörka bär, mestadels björnbär och hallon, samt kryddor, viol, örter och mineral. Ett fruktigt, runt, välbalanserat vin med mogna, mjuka tanniner och välintegrerade ekfat. Bra syra och lång, fin avslutning.
Produktion
El Puig är en single vineyard som ligger i Priorat. Vinstockarna har en medelålder av 35 år och växer i jordmånen licorella. Druvorna skördades mellan den 10 september och 7 oktober. Inledande maceration vid 10°C under 2 dagar. Jäsning vid kontrollerad temperatur i tankar av rostfritt stål. Maxtemperatur 28°C. Macerationen i tankarna pågick i 15-25 dagar. Malolaktisk jäsning i ekfat. Lagrats 14 månader i franska ekfat. Vinmakare: Josep Angel Mestre.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter av lamm eller nöt, gärna grillat. Utmärkt följeslagare till Serrano- eller Jabugoskinka samt mogna ostar som parmesan, manchego och cheddar.