Ett fruktdrivet och rödbärigt vin med tydliga toner av körsbär och hallon. Kroppen är relativt lätt, men den pigga syran ger vinet ett driv som tillsammans med de finlemmade tanninerna ger bra längd och uppfriskande finish.
Produktion
De handskördade druvorna avstjälkades och krossades delvis, med följd att en del av druvorna genomgick intial intracellulär jäsning. Jäsningen ägde rum i betongtankar under relativt sval temperatur och macerationen var försiktigt med manuell nedtryckning av skalhatten.
Passar till
Ankrillettes med grillat surdegsbröd och fruktig olivolja.
Kul att veta
Bodega Clément är beläget i Santa Rosa-distriktet, strax öster om Mendoza, som är ett av regionens torraste områden. Firman grundades 1999 av affärsmannen Carlos Clément och 2019 anslöt sig hans dotter Lis till företaget och hon har idag ansvar för produktionen.
Lis har en gedigen bakgrund inom kommunikation och marknadsföring och har bland annat arbetat för branschorganisation Wines of Argentina. Under hennes ledning har Bodega Clément utvecklats till ett mångfacetterat företag där det finns plats för såväl volymviner som småskaliga nischprojekt. Tillsammans med den unge vinmakaren Matías Morcos, utsedd till Revelation Winemaker of the year av Descorchados, fortsätter Clément utvecklingen under parollen "La Revolución del Este", en inofficiell rörelse för att visa vad vinerna från östra Mendoza kan uttrycka.