VeganMindre socker
Finca Feliz Tesoro Criolla

Årgång:

2022

Finca Feliz Tesoro Criolla

Argentina


189,00 kr

Systembolaget nr:

5633101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Ett fruktdrivet och rödbärigt vin med tydliga toner av körsbär och hallon. Kroppen är relativt lätt, men den pigga syran ger vinet ett driv som tillsammans med de finlemmade tanninerna ger bra längd och uppfriskande finish.

Produktion

De handskördade druvorna avstjälkades och krossades delvis, med följd att en del av druvorna genomgick intial intracellulär jäsning. Jäsningen ägde rum i betongtankar under relativt sval temperatur och macerationen var försiktigt med manuell nedtryckning av skalhatten.

Passar till

Ankrillettes med grillat surdegsbröd och fruktig olivolja.

LammVegetariskt

Kul att veta

Bodega Clément är beläget i Santa Rosa-distriktet, strax öster om Mendoza, som är ett av regionens torraste områden. Firman grundades 1999 av affärsmannen Carlos Clément och 2019 anslöt sig hans dotter Lis till företaget och hon har idag ansvar för produktionen. Lis har en gedigen bakgrund inom kommunikation och marknadsföring och har bland annat arbetat för branschorganisation Wines of Argentina. Under hennes ledning har Bodega Clément utvecklats till ett mångfacetterat företag där det finns plats för såväl volymviner som småskaliga nischprojekt. Tillsammans med den unge vinmakaren Matías Morcos, utsedd till Revelation Winemaker of the year av Descorchados, fortsätter Clément utvecklingen under parollen "La Revolución del Este", en inofficiell rörelse för att visa vad vinerna från östra Mendoza kan uttrycka.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

5633101

Volym

0,75 l

Varumärke

Clement

Förslutning

Naturkork

Region

Argentina - Argentina - Argentina

Sockerhalt

3 g/liter

Lagring

Vinet lagrade sex månader i betongtank innan slutlig buteljering.