Mindre socker
Il Falchetto Nizza Reserva Bricco Roche

Årgång:

2017

Il Falchetto Nizza Reserva Bricco Roche

Italien


499,00 kr

Systembolaget nr:

5267601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Nizza Reserva Bricco Roche har en mycket nyanserad varm och intensiv doft med inslag av mörka körsbär, körsbärslikör,  fat, salvia, kakao, svart te och kryddnejlika. Smaken är rik, lång och intensiv med toner av mörka körsbär, fat, kakao, kryddor och mörka plommon.

Produktion

Druvorna kommer från egendomen Bricco Paradiso i Agliano Terme och druvorna kommer från en högt skattad vingård med Barbera som ligger i en syd- och sydöstlig sluttning 220 meter över havet. Jordmånen är en kalkrik lerjord med stråk av kvarts och stockarna har en medelålder på 47-70 år. Jäsningen genomförs i rostfria ståltankar vid en temperatur av 26-28°C. Den malolaktiska jäsningen och lagringen sker i små fat av fransk ek under 28 månader. Vinet lagras ytterligare i flaskan innan det lanseras på marknaden.

Passar till

Vinet är ypperligt till medelkraftiga och kraftigare kötträtter där det gärna får finnas feta eller krämiga komponenter i tillbehör eller tillagningen

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Nizza är en mycket välkänd DOCG i Piemonte som är belägen runt staden Nizza Monferrato. De ska göras på 100% på Barbera och de måste ha en alkoholhalt på minst 13%. Det måste totalt lagras under 18 månader varav 6 månader i ekfat. Om det är en Riserva som detta vin måste det lagras minst 30 månader varav 12 månader i ekfat.Tenuta il Fachetto ligger i Santo Stefano Belbo strax sydväst om staden Asti i norra Italien och är ett litet familjeföretag i fjärde generationen. Åtta av familjens medlemmar är involverade i allt från vingårdsarbete till export. 50% av druvorna som odlas är Moscato, 20% Barbera och resterande 30% en blandning av Sauvignon Blanc, Chardonnay, Arneis, Dolcetto, Grignolino, Freisa, Barchetto d'Acqui, Lampia och Pinot Noir. 75% av produktionen kommer från egna odlingar.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

16 %

Systembolaget nr

5267601

Volym

750 ml

Varumärke

Tenuta Il Falchetto

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Italy - Piedmont - Barbera d'Asti

Druva

Barbera

Lagring

Är utmärkt god att avnjuta idag, men kan även lagras och utvecklas under många år om man så önskar.