Prissänkt

logo
Mindre sockerKlimatsmart
Luigi di Grasso Piemonte Barbera, box 3000ml

Luigi di Grasso Piemonte Barbera, box 3000ml

Italien


199,00 kr

275,00 kr

Systembolaget nr:

5843308

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Luigi di Grasso Piemonte Barbera box har en trevlig doft med inslag av mörka körsbär, röda frukter, kryddor och en fläkt lakrits. Smaken är fruktig med toner av mörka och röda bär, körsbär, skogshallon och plommon samt ett stråk av kryddor.

Produktion

Luigi di Grasso Piemonte Barbera på box är framtaget tillsammans med en kvalitetsinriktad producent i regionen. De utvalda barberadruvorna kommer från vingårdar i området Monferrato och är belägna mellan 250-400 meter över havet. Vinet jäser i rostfria ståltankar där det sedan lagras i 3 månader innan tappningen.

Passar till

Utmärkt till lätta och medelkraftiga rätter av fågel, fläsk, kalv eller lamm. Även pasta och en risotto passar som handen i handsken. Eftersom Barbera har en hög syra bör man möta det i maten genom syrlighet, sälta eller feta komponenter. Vinet är även ypperlig till ost och charkuterier.

LammNötköttPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Luigi di Grasso är ett varumärke som är framtaget av Anora. Vinerna ska spegla den vackra och så hyllade vinregionen Piemonte. Först lanseras en Barbera och Nebbiolo och senare under hösten anlände en Luigi di Grasso Barolo och nu äntligen en Barbera i box som har en mycket attraktiv prislapp. Samtliga viner i Luigi di Grasso serien speglar med själ och hjärta vinregionen Piemonte. Barbera är den mest odlade druvan i Piemonte och står för 50% av den totala arealen.


GOLDMEDAL - 85 POÄNG

Deep blueish red. Charming nose of fresh fruits ( blackcurrants, cherries, wild strawberries) with a floral aspect. Nicely substantial on the palate with supple, delectable fruit and elegant tannin, and lovely freshness on the finish. A good barbeque wine.

- Gilbert & Gaillard International Challenge 2022


FYND

- Eva Weckström, Vinbörsen, oktober 2022

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

5843308

Volym

3 l

Varumärke

Luigi Di Grasso

Förslutning

Annan förslutning

Region

Italy - Piedmont - Piedmont

Sockerhalt

4 g/liter

Druva

Barbera


Saltimbocca, tre kalvskivor i en stekpanna.

Saltimbocca.


Saltimbocca, lite fritt översatt: hoppa in i munnen. Det möra kalvköttet, salvian och sältan från prosciutto. Det blir verkligen magi och man kan inte låta bli att bara ta en tugga till!

Läs mer »