Vinet bjuder på smak av svarta vinbär från cabernet sauvignon, björnbär från merlot, plommon och viol från malbec, och pepprighet från petit verdot. Givetvis med välintegrerade ektoner från den varsamma fathanteringen.
Produktion
Tillverkat på handskördade druvorna Cabernet Sauvignon 83%, Malbec 6%, Petit Verdot 6% och Merlot 5%. De olika druvsorterna jästes separat i slutna jäskar där musten regelbundet pumpades över skalhatten för att extrahera färg och tanniner. Efter malolaktisk jäsning i ståltank rackades vinet för vidare lagring i ekfat. Vinet lagrades 18 månader i äldre franska ekfat om 228 liter.
Passar till
passar till gräddig svamppasta med timjan.
Kul att veta
Druvorna till vinet köps från Amy's Vineyard, som ligger 10 km nor om Moss Woods egna vingårdar. Rankorna är planterade 1990, och vingården vetter rakt norrut.