En klassiskt fokuserad Cabernet Sauvignon med intensiv karaktär. Doften framslår svartvinbär, svart körsbär och teblad, elegant förhöjda av sandelträ och blyertsspån. I smaken visar vinet en strukturerad och elegisk form – med fina tanniner som ger både spänst och lång livslängd. En ton av mineralitet löper genom vinet och bidrar med djup och precision, medan frisk syra bibehåller fräschören. Ett vin med stor koncentration och finess.
Produktion
Druvorna skördades för hand och kyldes ner över natten innan de av stjälkades och jäste i öppna betong kar. Vinet genomgick två skonsamma pumpningar per dag. Efter jäsningen har vinet lagrats i 18 månader på nya franska ekfat om 225 liter.
Passar till
Ett vin med stor koncentration och elegans – perfekt till smakrika kötträtter som lamm, rostat nötkött, anka eller vilt. Dess tydliga struktur och friska syra kan även balansera kraftigare vegetariska rätter, gärna med mustiga grönsaksgrytor eller svampbaserade såser.
Kul att veta
Johan Reyneke, grundare av Reyneke Wines i Stellenbosch, en av pionjärerna inom biodynamisk och regenerativ vinodling har skapat ett klimatpositivt jordbruk där både miljö och människor står i centrum. Det är ingen symbolisk hållbarhet, utan en filosofi som genomsyrar allt från jordbruk till förpackning. Till exempel har flaskvikter minskats vilket sänkt koldioxidavtrycket med 22 %, och etiketter görs av återvunnet jordbrukspulver med 20 % lägre miljöpåverkan. Ett arbete som nyligen belönats med utmärkelser för sitt sociala ansvarstagande. Nyligen har gårdens vinmakare Barbara Melck utsetts till Next Generation Overall Winemaker of the Year.