Mindre socker
Ruffino Rosso di Marte Bolgheri

Årgång:

2021

Ruffino Rosso di Marte Bolgheri

Italien


399,00 kr

Systembolaget nr:

5919901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Ruffino Rosso di Marte Bolgheri har en nyanserad och inbjudande doft med inslag av svarta vinbär, mörka plommon, kryddor, tobak, samt en fläkt av balsamico. Smaken är rik med strama, men fint mogna tanniner. I den fina och långa eftersmaken finner man toner av mörka och röda frukter, kryddor samt ett stråk av tobak.

Produktion

Druvorna kommer från utvalda vingårdar nära kusten i området Marina di Castagneto Carducci. De både druvsorterna plockas och vinfieras separat. Vinet lagras under 6 månader i ekfat som använts en gång tidigare. Flaskorna lagras minst 3 månader innan de släpps på marknaden

Passar till

Till kraftfulla anrättningar på kött eller fågel där det gärna får finnas krämiga eller feta komponenter.

LammNötköttViltPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Det var kusinerna Ilario och Leopoldo Ruffino som startade firman 1877, ett litet vineri i orten Pontessieve nära Florens. Det fanns vid denna tid en skriande efterfrågan på bättre viner i de stora städerna. Nationen Italien var endast 16 år gammal och fortfarande i nationell yra. Framgångarna kom nästan omedelbart. Redan efter fyra år vann Ruffinos Chianti guldmedalj i vinutställningen i Milano och namnet blev snart ett begrepp för kvalitetsvin. Ruffino har väl utvecklade metoder vad det gäller hållbar odling (Sustainability) och socialt ansvar. I allt arbete som sker på Ruffinos sex anläggningar i Toskana tar man stor hänsyn till miljön. Ruffino har fått erkännande för sina ansträngningar genom miljöcertifieringen ISO 14001 och 2017 vann Ruffino Constellations Brands Sustainability Award.


15 poäng = (prisvärd)

Dov doft av mörka körsbär, råtobak, russin, läder och ek. Fyllig smak med bra balans mellan hög fruktsyra och potenta tanniner som vinner på lagring.

- Munskänkarna. Vintesten, Januari 2023

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

5919901

Volym

0,75 l

Varumärke

Constellation

Förslutning

Agglomeratkork

Region

Italy - Tuscany - Bolgheri

Sockerhalt

2,9 g/liter

Druva

Cabernet Savignon, Merlot

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras och utvecklas under några år.