Nyanserad, fruktig doft med inslag av fat, sandelträ, svarta vinbär och mörk choklad. Smakrikt, fruktigt vin med inslag av fat, svarta vinbär, mörka plommon, ceder, tobak, lakrits och örtkryddor. Lång, nyanserad eftersmak.
Produktion
Druvorna fick jäsa enbart med hjälp av den naturliga jästen. Efter avslutad jäsning lagrades vinet i 17 månader på franska ekfat, varav hälften av faten var nya. Ingen klarning eller filtrering genomfördes innan buteljeringen.
Passar till
Serveras till smakrika rätter av nöt- eller viltkött.


Kul att veta
På Vaca-bergens östliga sluttningar i natursköna Napa Valley ligger Snowden Vineyards. Egendomen sträcker sig över historisk mark, där vindruvor har odlats sedan 1878. Familjen Snowden har haft glädjen att förvalta denna egendom sedan 1955 och verkar för mångfald och ett balanserat ekosystem. Majoriteten av Snowden Vineyards 55 hektar är skog och natur, endast 9 hektar är vinodlingar. Det ger en fantastisk mångfald, både genom naturen och dess djurliv – Snowden delar egendomen med alltifrån bergslejon och prärievargar till mullvadar och tusenfotingar. Vingårdarna sköts hållbart och i största möjliga mån efter ekologiska principer.
Snowden Vineyards drivs idag av andra och tredje generationens vinproducenter. Sedan 2005 är är Diana Snowden Seysses vinmakare. Hon tog oenologiexamen från University of California år 2001 och arbetade under sina studier på flera välrenommerade vingårdar i både Napa Valley och Bourgogne. Sedan 2003 är Diana också vinmakare på en av de främsta vinegendomarna i Bourgogne; Domaine Dujac.