Steak frites med bearnaisesås.
Den franska klassikern och bistrorätten steak frites serverad med bearnaisesås och en fräsch tomatsallad. Enkelt, snabbt och otroligt gott.
Läs mer »Här samlar vi alla våra recept med nötkött och varje recept kommer med tillhörande vintips. Perfekt när du behöver inspiration till nästa middag.
Den franska klassikern och bistrorätten steak frites serverad med bearnaisesås och en fräsch tomatsallad. Enkelt, snabbt och otroligt gott.
Läs mer »Det är högsäsong för grillat och Linnéa bjuder den här veckan på grillad flapsteak med goda tillbehör. Perfekt att servera med mjukt men fylligt rödvin.
Läs mer »Rätten skapades en gång i tiden av köksmästaren på Hotell Rydberg i Stockholm, här i en version framtagen av Swedish Foodie.
Läs mer »Tro det eller ej, men snart är grillsäsongen här och det är dags att hitta något gott att grilla. Här har Linnéa valt den typiskt brasilianska köttbiten picanha om hon serverar med en god potatissallad.
Läs mer »Osso buco – "ben med hål i" om det översätts ordagrant. En riktig klassiker från Italien som består av kalvlägg som får sjuda länge tillsammans med hela konserverade tomater, selleri och morötter.
Läs mer »Ibland vill man bara ha en riktigt god hamburgare utan en massa krångel. Här är ett recept på enkel men jättegod burgare och till den en sås med barbequesmaker.
Läs mer »Idag bjuder vi på en middag som passar både plånbok och mage gott! Nämligen en köttgryta med rotfrukter.
Läs mer »Till huvudrätten i år byter vi oxfilén mot oxkind – en underbart mör och smakrik detalj som ofta är mer prisvärd än filén. Till den en rödvinssås och potatis med en doft av tryffel.
Läs mer »Låt hemmet fyllas av härliga dofter från stekta kalvfärsbiffar med en underbar ratatouille till. Här har Linnéa skapat ett recept för kalla vinterdagar. Servera med ett ordentligt rödvin.
Läs mer »Rullader, kanske är det en lite bortglömd klassiker som verkligen förtjänar att få ta sin plats i rampljuset igen? Här har Linnéa tagit fram ett recept där hon fyller rulladerna med krämig brieost och serverar med rotsaker.
Läs mer »Köttfärslimpa med kokt potatis och hemgjord brunsås – vilken klassiker! Här delar Linnéa med sig av sina knep för att få till den allra godaste köttfärslimpan.
Läs mer »Hösten 2023 släppte Jonas Cramby kokboken "Americana", full av läckra recept som bottnar i den amerikanska matkulturen. Här är hans version av en äkta Texas Chili.
Läs mer »Sunday gravy är en italiensk rätt som serveras på söndagskvällen i italiensk-amerikanska hem eller i Italien som Sugo della Domenica, och består av en djup tomatsås som fått koka i flera timmar med olika typer av kött i ett och samma långkok.
Läs mer »Bobotie är Sydafrikas nationalrätt som görs med nötfärs. Förälska dig i kocken Louise Mérus lammköttbullar med tillbehör och njut tillsammans med ett gott, rött vin.
Läs mer »De här italienska hamburgarna ger middagen en både italiensk och amerikansk kombination av smaker.
Läs mer »Ska du grilla kött till midsommar är flapsteak en toppenbit. Här har Linnéa satt ihop en rätt där köttet ackompanjeras av färskpotatis som bakas i foliepaket samt en enkel men smakrik sås.
Läs mer »Stjärnkocken Albin Edberg har tagit fram ett härligt, smakrikt recept med högrev.
Läs mer »Matpajer är väldigt tacksam mat som sköter sig själv i ugnen och blir bra matlåda. Här har Linnéa gjort en köttfärspaj med mustiga smaker och ett riktigt frasigt pajskal.
Läs mer »Nu har vår dryckesexpert Mats stått vid spisen och skräddarsytt en anrättning till det maffiga och fruktdrivna amerikanska cabernetvinet Unshackled.
Läs mer »Laga en smakrik och kryddstark chili för att värma dig i kylan. Här har Linnéa gjort ett recept på chili (eller chilli) på högrev som fått stå och puttra länge.
Läs mer »Låt årets sista middag bli något spektakulärt gott! Här tipsar Linnéa om den klassiska Biff Wellington - smördegsinbakad oxfilé. Här serverad med krispig hasselbackspotatis och smakrik sås.
Läs mer »Saltimbocca, lite fritt översatt: hoppa in i munnen. Det möra kalvköttet, salvian och sältan från prosciutto. Det blir verkligen magi och man kan inte låta bli att bara ta en tugga till!
Läs mer »En stekt köttbit är aldrig fel, men rätt tillbehör lyfter rätten till nya nivåer! Här lagar Linnéa en entrecôte med rotfrukter och vispat kryddsmör.
Läs mer »De godaste hamburgarna gör du enkelt hemma! Lägg upp med smakrik cheddarost och lök du karamelliserat i rött vin - mums!
Läs mer »Bjud in till grillkväll och servera den här underbart goda ryggbiffen som serveras med confiterad potatis, sotad sparrisbroccoli, friterad palsternacka och en krämig sås. En riktig festmåltid helt enkelt.
Läs mer »Grillad ryggbiff med majs, örtsmör och parmesanslungad färskpotatis blir midsommaraftonens huvudrätt. Med så mycket smak i varje liten tugga. Örtsmöret smälter fint över både kött och majs.
Läs mer »Äntligen är grillsäsongen igång! Idag visar Linnéa hur du gör goda grillspett med lövbiff och paprika som serveras med ugnsrostad potatis och bearnaisesås. Linnéa ger även sina bästa tips på hur du lyckas med "bean".
Läs mer »Idag har Linnéa grillat biff som serveras med potatisknyten och örtsmör. Enkelt att förbereda och otroligt gott!
Läs mer »Idag bjuder vi på ett riktigt klassiskt italiensk recept, nämligen Vitello Tonnato, vilket betyder kalv tonfisk. Men visst låter det italienska namnet betydligt mer inspirerande?
Läs mer »Sandra Mastio bjuder på riktigt lyxig högrev med örtbakade druvor som serveras med ett gott rosmarinbröd.
Läs mer »Biff stroganoff är en sådan där rätt jag alltid blir positivt överraskad när jag lagar. Det är enkelt att göra på ingredienser man ofta har hemma och det går ruskigt fort.
Läs mer »Linnéa har tillagat en riktig helgklassiker. Här bjuds det på flankstek i ugn, rostade rotfrukter och en härlig rödvinssås. Avnjuts allra bäst med ett glas rött.
Läs mer »Finns det något godare än en mustig gryta under ruggiga höstkvällar? Linnéa har gjort en riktigt köttgryta med rotfrukter som serveras med rostad potatis och ett glas tempranillo.
Läs mer »Från kokboken "Khadijas kök: Recept från Östafrika" kommer detta härliga recept på grillspett med smak av timjan, vitlök, ingefära och tamarind.
Läs mer »I Tareq Taylors senaste kokbok "Middag i en gryta" bjuder han på en härlig och unik högrevsgryta med picklade blåbär som serveras med en god potatispuré.
Läs mer »Linnéa bjuder på en härligt krämig pasta med tärnad aubergine, karamelliserad lök och entrecôte som passar riktigt bra till ett mulligt rött vin.
Läs mer »Ett underbart receptet på paneang men biff från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare".
Läs mer »Hemligheten ligger i kryddblandningen! Gör riktigt smarriga tacos med Fredagskockens recept på kryddmix, guacamole och salsa.
Läs mer »Fredagskocken ger dig sitt recept på klassiska hamburgare. Ett perfekt recept när du vill ha en helt vanlig burgare. Kommer även med dryckestips.
Läs mer »Tryffelburgare som både kan göras med riktig tryffel eller tryffelolja beroende på vad du har hemma. Receptet kommer från boken "Fredagskockens hamburgare och tacos" av Mattias Larsson.
Läs mer »Helgrillad oxfilé går alltid hem och serveras här tillsammans med försommarens härligaste primörer. Perfekt till midsommar och andra härliga sommarkvällar.
Läs mer »Bresaola känns riktigt lyxigt på picknicken eller som smårätt på middagen och är superenkelt att plocka ihop. Här bjuder Linnéa på ett smarrigt recept med pinje, ruccola, parmesan och citron.
Läs mer »Duka fram en härlig charkbricka med lite goda ostar och tillbehör. Perfekt att servera med ett glas spansk cava - hemma eller som picknick, det väljer du själv!
Läs mer »Viss mat är som balsam för själen, så är det med den här rätten. Och bäst av allt - den reder sig i stort sett själv i ugnen.
Läs mer »Dröm dig bort till ett soligt Spanien och smaksätt grytan med vitlök, rökigt paprikapulver och tomat. Sist, vita bönor som ger en härlig smak och fyllighet.
Läs mer »Laga lagom lyxig och god hantverkskorv till middag -en rätt som kan rädda den tråkigaste tisdagen.
Läs mer »Kalvschnitzel med en riktigt god champinjonsås, ugnsrostad potatis och gröna ärtor - det är svårslaget! Servera med en Pinot Noir från Robert Mondavi.
Läs mer »Linnéa bjuder på restfest i form av en vällagad pytt i panna med lite hetta. Kylskåpsrens när den är som bäst!
Läs mer »Grytor och långkok hör vinterhalvåret till men det är inte alltid tiden finns för långkok. Här plockar vi fram lövbiff, som inte behöver koka så länge för att köttet ska bli mört, och lagar en snabb och enkel lövbiffsgryta. Perfekt vardagsmat!
Läs mer »Bistecca Fiorentina är en klassisk italiensk kötträtt som tillagas väldigt enkelt och där köttet står i centrum.
Läs mer »Får det lov att vara en variant på köttbullar direkt från Toscana kanske? Servera med en fräsch tomatsallad och ett glas Chianti och du är nästan i Italien.
Läs mer »Ska du anordna din egen Oktoberfest? Imponera lite extra på gästerna med vårt recept på bratwurst som du serverar med surkål enligt äkta bayersk tradition.
Läs mer »Recept på tacogratäng ur Jenny Warséns bok "Snabbt, gott och billigt". Enkelt att förbereda, sköter sig själv i ugnen och går alldeles utmärkt att frysa in.
Läs mer »En mör entrëcote serverad med läckert whiskeysmör smaksatt med Jack Daniel's whiskey som lyfter köttet till nya höjder. Låt dig inspireras av den amerikanska söderns mat.
Läs mer »Med spännande dressing och goda tillbehör blir hamburgaren festmat.
Läs mer »Linnéa tipsar om hur man får riktigt saftiga hamburgare och serverar dem med krämig blue cheese-dressing, stekt rödlök och krispigt bacon. Se receptet här!
Läs mer »Linnéa lindar oxfilén med parmaskinka och serverar med en smakrik svamp- & tryffelkräm och hasselbacksrödbetor med brynt smör.
Läs mer »Denna klassiska gryträtt står sig från år till år. Med sin lätt rökta karaktär från sidfläsket passar det bra att servera tillsammans med ett vin som har samma lite rökiga känsla som Boeuf Bourguignonen.
Läs mer »Saftigt kött, frasigt bröd, krispiga grönsaker och en aioli som har umamismak tack vare misopastan. Kan det bli bättre?
Läs mer »En mustig gryta där högrev fått koka tills ingen kniv behövs för att dela köttet och som innehåller allt från en rejäl skvätt vin till syrad grädde.
Läs mer »Den 23 augusti firar vi köttbullens dag i Sverige. Viggo Cavling bjuder här på sitt bästa recept på köttbullar.
Läs mer »Här får du receptet på Tore Wretmans klassiska pepparstek, Steak Hasse, som var en hyllning till Hasse Ekman (Gösta Ekmans pappa).
Läs mer »Asado är ett sätt att grilla kött och sydamerikanernas favoritmat. Matambre är en grönsaksfylld rulle av flankstek som du får receptet på här!
Läs mer »Flavia ger här sitt bästa recept på delikatessen Empanadas. Servera dessa tillsammans med en god salsa och ett glas gott vin.
Läs mer »Linnéa tipsar om en läcker grilltallrik med biff, grillade grönsaker, ugnsbakad blomkål och västerbottenmajo som pricken över i.
Läs mer »När du helsteker en biffrad, se till att inte använda en bit under 1 kg, då är risken stor att köttet blir torrt. Ta hellre en lite större bit, det som blir över passar perfekt till biff stroganoff eller kanske en biffsallad dagen efter!
Läs mer »Linnéa tipsar om hur du enkelt förvandlar "kött och potatis" till en riktig festmåltid.
Läs mer »Denna vecka bjuder Linnéa på Chili con carne med en lite otippad twist.
Läs mer »Linnéa har denna vecka gjort en spansk köttgryta med varma smaker.
Läs mer »Flankstek är en enkel köttdetalj att lyckas med. Tänk bara på att skära den tvärs över muskelfibrerna. Om du skär den utmed fibrerna blir den seg
Läs mer »Varmrätten till Linnéas trerättersmeny som består av kalvfilé med parmesanrostade rotfrukter och palsternackspuré!
Läs mer »Duka upp till en chilensk festmåltid som innehåller marinerat kött, kyckling och massor av goda röror. Vi tipsar även om vin som passar till.
Läs mer »Prova Linnéas krämiga lasagne med ett smarrigt alternativ till bechamelsås.
Läs mer »Den 28 maj är det hamburgarens dag som vi firar med saftiga burgare och hemmagjorda tillbehör.
Läs mer »Linnéa bjuder på en matig och vintrig sallad med quinoa, rödbetor, ugnsrostad blomkål och ryggbiff.
Läs mer »En grillad hamburgare med den spännande kombinationen av mögelost och egengjord senap med en whiskeytoner.
Läs mer »Linnéa har tagit fram ett recept till grillsäsongen med smakrika grönsaker och ett fantastiskt smör.
Läs mer »Här kan man välja den svamp man tycker bäst om eller har tillgång till. Puréns sälta och fyllighet passar otroligt bra tillsammans med björnbärsmarmeladen och osten. Får du dessutom lite marmelad och ost över har du något gott att smaska på även efter mat.
Läs mer »Ett helt underbart recept på grillad ryggbiff, krossad potatis och härliga balsamico-champinjoner. Här hittar du recept och tips på vin som passar till.
Läs mer »Linnéas recept på en underbar pasta med tryffel och ryggbiff. Avnjut med ett glas Ruffino Riserva Ducale för en fulländad smakupplevelse.
Läs mer »Pasta al Forno är lite som en förenklad variant av lasagne. En fyllig italiensk pastagratäng med både mozzarella och parmesan.
Läs mer »Under hela vintern har jag varit lite smått besatt av palsternacka! Det är så otroligt gott. I allt från mos, till pyttipanna eller som här, i en härlig pastarätt.
Läs mer »Ljusa upp vintermörkret med en lyxig middag! Här har Linnéa använt höstens rotfrukter för att göra en vintrig sallad, och sedan gett den en somrig touch med färska bär. Servera med ett gott rödvin.
Läs mer »Många av oss befinner sig i årets fattigaste period nu i januari. Men även om ekonomin inte är på topp, så går det att äta gott!
Läs mer »En bit riktigt gott kött med klassiska tillbehör som bearnaisesås, ugnsrostad potatis och tomater samt en fräsch persiljemarinad som sätter en härlig smak på allt.
Läs mer »Linnéa delar med sig av sitt enkla recept på saftiga hamburgare fyllda med smak.
Läs mer »Ett riktigt gott surdegsbröd med örtsmör, marinerad stekt flankstek, karamelliserad rödlök, smörstekta kantareller och så lite rårörda lingon på det.
Läs mer »Marinera en riktigt bra bit kött i Linnéas smakrika krydd-rub, grilla och servera med en fräsch sallad eller ugnsbakade sötpotatisklyftor.
Läs mer »Inget nyår utan oxfilé! Till det har jag valt att servera en gudomligt god sås med svartkål och parmesan.
Läs mer »Linnéas recept på ryggbiff. Här har hon bytt ut potatisgratängen mot gratinerad rotselleri!
Läs mer »Testa Linnéas superlyxiga mackor!
Läs mer »Det här receptet är en riktig storfavorit. Marinaden kan man antingen lägga direkt på köttet en stund innan det serveras. Eller så kan man låta köttet ligga och dra i marinaden över natten, det blir också himla gott.
Läs mer »