Prissänkt

logo
Villa Wolf Pinot Noir

Årgång:

2020

Villa Wolf Pinot Noir

Tyskland


129,00 kr

141,00 kr

Systembolaget nr:

7678801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Rödblå färg. I doften finner vi jordgubbar, mörka körsbär och viss kryddighet. Smaken är bärig med inslag av jordgubbar, skogshallon och fräsch syra.

Produktion

Långsam kallmaceration och sval jäsning i ståltank.

Passar till

Serveras till rätter av stekt eller grillad fisk samt ljust kött och kyckling.

FiskVegetariskt

Kul att veta

Villa Wolf grundades 1756 och var en framgångsrik och respekterad producent i vinregionen Pfalz under mer än 200 år. Men under senare delen av 1900-talet tappade Villa Wolf sin stjärnglans och gick in i en period där kvaliteten på vinerna var medioker och vinernas tidigare finess lyste med sin frånvaro. Ernst Loosen såg potentialen i denna historiska egendom och köpte den 1996. Detta blev startskottet för en enorm nytändning och idag tillhör Villa Wolf åter igen topparna från Pfalz. Förutom Rieslingviner som ligger i fokus producerar man även en del Pinot Gris, Pinot Blanc och Pinot Noir. Pinot gris trivs bäst i svala klimat, som i Alsace, södra Tyskand och norra Italien. Pinot gris har lite olika namn beroende på var den växer. I Tyskland och Österrike kallas den ruländer eller grauburgunder och i Italien går den under namnet pinot grigio.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Systembolaget nr

7678801

Volym

0,75 l

Varumärke

Dr Loosen

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

Germany - Pfalz - Pfalz

Druva

Pinot Noir

Lagring

Hälften av vinet fick mogna 15-18 månader på ekfat, där 30% var nya ekfat. Resterande vin fick mogna på ståltank för att bevara fräschör.