Mindre sockerKlimatsmart
Villa Wolf Pinot Noir

Årgång:

2020

Villa Wolf Pinot Noir

Tyskland


129,00 kr

Systembolaget nr:

7678801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Rödblå färg. I doften finner vi jordgubbar, mörka körsbär och viss kryddighet. Smaken är bärig med inslag av jordgubbar, skogshallon och fräsch syra.

Produktion

Långsam kallmaceration och sval jäsning i ståltank.

Passar till

Serveras till rätter av stekt eller grillad fisk samt ljust kött och kyckling.

FiskVegetariskt

Kul att veta

Villa Wolf grundades 1756 och var en framgångsrik och respekterad producent i vinregionen Pfalz under mer än 200 år. Men under senare delen av 1900-talet tappade Villa Wolf sin stjärnglans och gick in i en period där kvaliteten på vinerna var medioker och vinernas tidigare finess lyste med sin frånvaro. Ernst Loosen såg potentialen i denna historiska egendom och köpte den 1996. Detta blev startskottet för en enorm nytändning och idag tillhör Villa Wolf åter igen topparna från Pfalz. Förutom Rieslingviner som ligger i fokus producerar man även en del Pinot Gris, Pinot Blanc och Pinot Noir. Pinot gris trivs bäst i svala klimat, som i Alsace, södra Tyskand och norra Italien. Pinot gris har lite olika namn beroende på var den växer. I Tyskland och Österrike kallas den ruländer eller grauburgunder och i Italien går den under namnet pinot grigio.


Värt en högljudd fanfar - Betyg 5/5

Bakom etiketten hittar vi Dr Ernst Loosen, en av Tysklands stora vinprofiler, väl bevandrad i att skriva recept på det som gör gott i glaset. Smaken är lätt och saftig med drag av hallon, vinbär och körsbär som visar att Tyskland kan göra rödviner som väl kan mäta sig med det Bourgogne har att erbjuda till ett högre pris.

- Bengt-Göran Kronstam, Ystads Allehanda, 2023-06-29

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

7678801

Volym

750 ml

Varumärke

Dr Loosen

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Germany - Pfalz - Pfalz

Sockerhalt

3,4 g/liter

Druva

Pinot Noir

Lagring

Hälften av vinet fick mogna 15-18 månader på ekfat, där 30% var nya ekfat. Resterande vin fick mogna på ståltank för att bevara fräschör.