Rödblå färg. I doften finner vi jordgubbar, mörka körsbär och viss kryddighet. Smaken är bärig med inslag av jordgubbar, skogshallon och fräsch syra.
Produktion
Långsam kallmaceration och sval jäsning i ståltank.
Passar till
Serveras till rätter av stekt eller grillad fisk samt ljust kött och kyckling.
Kul att veta
Villa Wolf grundades 1756 och var en framgångsrik och respekterad producent i vinregionen Pfalz under mer än 200 år. Men under senare delen av 1900-talet tappade Villa Wolf sin stjärnglans och gick in i en period där kvaliteten på vinerna var medioker och vinernas tidigare finess lyste med sin frånvaro. Ernst Loosen såg potentialen i denna historiska egendom och köpte den 1996. Detta blev startskottet för en enorm nytändning och idag tillhör Villa Wolf åter igen topparna från Pfalz. Förutom Rieslingviner som ligger i fokus producerar man även en del Pinot Gris, Pinot Blanc och Pinot Noir. Pinot gris trivs bäst i svala klimat, som i Alsace, södra Tyskand och norra Italien. Pinot gris har lite olika namn beroende på var den växer. I Tyskland och Österrike kallas den ruländer eller grauburgunder och i Italien går den under namnet pinot grigio.