Falukorv på rotfruktsbädd med senapskräm.

Linnéa har tagit den lite halvtrista falukorven in i 2020-talet och gjort en modernare variant på falukorv i ugn. Korven vilar på en bädd av rotfrukter och till det en ljuvlig senapskräm smaksatt med grov senap och äpple.

Falukorv på rotfruktsbädd med senapskräm

4

1 h 0 min

Nu har vi tassat en bit in på det nya året, ja det nya årtiondet faktiskt! Och idag tänkte jag bjuda er på ett perfekt januarirecept. Jag har nämligen tagit den där lite halvtrista falukorven in i 20-talet och gjort en modernare variant på falukorv i ugn.

Dessutom passade jag på att göra en djupdykning i kylskåpet och tog vara på rotfrukter, julost och julens sista skvätt senap. Bra för både miljön och plånboken. Något som brukar vara extra viktigt så här i januari. Istället för att göra en klassisk senapssås att ha till har jag gjort en helt ljuvlig senapskräm. Smaksatt med grov senap och äpple. Både äpplet och senapen fanns kvar sedan jul, så det kändes riktigt fint att få använda dem till den goda januarimaten! Försöker du hålla igen på köttet i januari? Då går det perfekt att använda en vegetarisk eller vegansk falukorv istället!

Vintips till falukorv

Förgyll vardagens falukorv med ett glas rött. Kanske räcker en halvflaska gott?

Recept: Linnéa Seidel