Xavier Vignon Vacqueyras är ett djuprött, smakrikt och fruktigt vin med inslag av fat, björnbär, svartpeppar, katrinplommon, lakrits, lagerblad, fikon, kakao och hallon.
Produktion
Alla tre druvsorter 55% grenache, 40% syrah och 5% mourvédre vinifierades i cementtankar för att bevara så mycket fruktaromer som möjligt. Macereringen pågick i 4 veckor. 50% av vinet lagrades i cementtank, 20% på rostfria ståltankar, 20% i 225 liters ekfat under 16 månader och resterande 10% lagrades 18 månader på 600 litersfat.
Passar till
Serveras med fördel till smakrika rätter av lamm- eller nötkött.
Kul att veta
Xavier Vignon är en vetenskapsman, kemist och en fulländad vinmakare med en imponerande bakgrund som flying winemaker. Han är känd för sin innovativa och experimentella inställning till vinmakning och tvekar aldrig att kasta sig in i nya projekt.