Vegan
Vintry's Taverna

Vintry's Taverna

Spanien


135,00 kr

Systembolaget nr:

847601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Vintry's Taverna har en medelstor doft med inslag av körsbär, katrinplommon, russin och apelsinskal. Söt, medelfyllig smak med mild syra. En viss strävhet och trevliga inslag av russin, apelsinskal och körsbär.

Produktion

Vinet på blå druvor får jäsa till en alkoholhalt på 5-10% och sedan tillsätts vinsprit för att ge vinet önskad styrka. Vinet blir sött eftersom mycket av druvmustens naturliga sötma bibehålls. Vinet har en restsötma på 106 gram/liter. Vinet är en blend av spanska starkviner samt garnacha från trakten runt Tarragona. Det tillverkas enligt vårt recept av samma producent som var med från början: Dalmau, ett familjeföretag i Tarragona i Katalonien som drivs av två systrar.

Passar till

Passar bra till desserter och då framförallt till de med smak av äpple, choklad, nötter eller mandel. Gör sig även utmärkt till ost.

Label: OstDesserter

Kul att veta

Vintry´s är ett starkvinsvarumärke som produceras av Anora. Anoras inköpare har stor erfarenhet att prova och köpa in starkviner från hela världen och Vintry´s viner skall alla vara typiska och vara väl prisvärda.

Produkttyp

Starkvin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

19 %

Systembolaget nr

847601

Volym

0,75 l

Varumärke

Anora Fortified Wines

Sockerhalt

106 g/liter