Mindre socker
Allesverloren Chenin Blanc

Årgång:

2022

Allesverloren Chenin Blanc

Sydafrika


119,00 kr

Systembolaget nr:

7598601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Fruktig doft med inslag av stenfrukt, citrus, äpplen, örter, ceder och fat. Medelfylligt med välbalanserad syra och elegant fatkaraktär. Lång eftersmak.

Produktion

Vingårdarna ligger i nordväst och sydostläge på 322 meters höjd i sluttningarna på Kasteelberg. Vinstockarna är bushvines. Druvorna skördades för hand, pressades skonsamt och musten fick sedan jäsa i öppna kar. Vinet har lagrats 3 månader på sin jästfällning.

Passar till

Serveras vid 10-12°C som aperitif eller till rätter av kyckling, fisk eller skaldjur.

Label: SkaldjurFisk

Kul att veta

Allesverloren, "allt är förlorat", fick sitt namn då familjen vid hemkomst, efter ett besök i Stellenbosch, fann bostadshuset nedbränt och boskapen stulen. Allesverloren grundades 1694 av änkan Cloete och sedan 1872 har egendomen gått i arv inom familjen Malan. Den nuvarande ägaren och vinmakaren, Danie Malan, är femte generation i familjen Malan. Danie är en före detta rugbyspelare vilket avspeglas i hans viner. Det är kraft och långt liv och länge kvarsittande eftersmak som han strävar efter, dock är de aldrig aggressiva utan tvärtom mycket generösa, precis som Danie själv. Danies största framgång som vinmakare kom 1998, då han av Diners Club i Sydafrika utnämndes till årets vinmakare. Priset fick han för årgången 1996 av Allesverloren Shiraz.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

7598601

Volym

750 ml

Varumärke

Allesverloren

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

1,74 g/liter

Druva

Chenin Blanc