VeganMindre socker
Aveleda Loureiro

Årgång:

2022

Aveleda Loureiro

Portugal


119,00 kr

Systembolaget nr:

5479301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Aveleda Loureiro har en fräsch och fruktig doft med inslag av lime, lagerblad, grillad citron och vita blommor. Smaken är torr, frisk och fruktig med fina toner av lime, blommor, passionsfrukt, våt sten samt ett stråk av citruszest.

Produktion

Druvorna kommer från skifferrika jordar. Skörden sker under natten och jäsningen genomförs i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar där vinet sedan vilar med jästfällningen för att ge både textur och komplexitet.

Passar till

Till lätta och medelkraftiga fisk och skaldjursrätter där det med fördel kan vara syrlighet i tillbehör eller tillagningen.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Loureiro är en intressant druva som har sitt ursprung i norra delen av Vinho Verde området. Den är av hög kvalitet och ger aromatiska och fräscha viner.Aveleda är ett familjeföretag som grundades 1870 och drivs idag av den 5:e generationen Guedes. Man har sitt bas i området Vinho Verde men har under åren utvecklat sin verksamhet, och är nu aktiva även i regionerna Douro, Algarve och Barraida. Att ha ett sinne för detaljer och att bedriva tillverkningen på ett hållbart sätt, samt att bevara den biologiska mångfalden är tre viktiga kärnvärden i verksamheten. Det har bland annat visat sig genom att företaget är certifierat enligt ISO 14001, 14040 OCH 50001.Avaleda är den största producenten och exportören av Vinho Verde och finns tillgängligt i mer än 80 olika länder. Distriktet Vinho Verde ligger i Minho i nordvästra Portugal.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

11,5 %

Systembolaget nr

5479301

Volym

750 ml

Varumärke

Aveleda

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Portugal - Rios do Minho - Vinho Verde

Sockerhalt

3 g/liter

Druva

Loureiro

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas något år om man så önskar.