I glaset ett läskande vin med smak av äpplen, päron, torkad aprikos, pomerans och tropiska toner av ananas och mineralstänkt sälta i avslutet. Ekologiskt certifierat.
Produktion
80 procent av druvorna pressades varsamt och fick sedan jäsa i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Resterande 20 procent fick först torka i solen i 6–8 timmar (en process som lokalt kallas "Asoleo") för att koncentrera smak och socker. Dessa druvor pressades sedan och fick jäsa till torrhet i amerikanska ekfat där det tidigare lagrats Fino-sherry. I en viss del av faten utvecklas ett täcke av flor, det vill säga ett tunt jästtäcke ovanpå vinet precis som i lagring av Fino-sherry. Avslutningsvis lagrades vinet sex månader med sin jästfällning i en kombination av rostfria ståltankar och äldre fat.
Passar till
Servera till smakrika rätter av fisk eller till fågel.
Kul att veta
Vino de Pasto är en traditionell benämning på enklare bordsviner inom den spanska vinklassificeringen. Det har dock blivit populärt bland kvalitetsproducenter att använda begreppet på bättre viner som faller utanför ramarna för klassificering, inte helt olikt de så kallade "Super Tuscan"-vinerna i Italien.