Hållbart valMindre socker
L Chardonnay

L Chardonnay

Frankrike


105,00 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

L Chardonnay har en fruktig och attraktiv doft med inslag gröna äpplen, färska örter, persika och citron. Smaken är torr, fruktig och fräsch med fina toner av gröna äpplen, gul melon, päron och citrus.

Produktion

Vinet tillverkas på Laroche anläggning Mas la Chevalière som ligger i Languedoc precis utan orten Beziers. Man har slutit långsiktiga avtal med vinodlare som har vingårdar i svala delar av Languedoc, exempelvis i Orb dalen, Limoux och Cevennes. Efter en omsorgsfull skörd pressas de hela klasarna ac chardonnay i pneumatiska pressar och jäsningen sker i rostfria ståltankar där de sedan lagras cirka 5 månader.

Passar till

Utmärkt gott av avnjuta som sällskapsdryck eller till lättare och medelkraftiga fisk och skaldjursanrättningar.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetariskt

Kul att veta

Domaine Laroche är en fransk vinproducent vars historia sträcker sig tillbaka till 1850. Vinhuset var en av de producenter som utvecklade vingårdarna i Chablis i norra Bourgogne och firman har idag, förutom sin produktion i Bourgogne, även verksamhet i Languedoc. Producenten är certifierade ”Haute Valeur Environnementale” steg 3A som garanterar att producenten jobbar enligt principerna för hållbar odling. Hållbarhetscertifieringen samt det faktum att detta vin är tappad på en lättare glasflaska gör det till ett klimatsmart val. Pays d'Oc är Frankrikes största vinområde. Det sträcker sig från Pyrenéerna till Provence, och är ett samlingsnamn för flera vindistrikt i Languedoc-Roussillon.


No 1 -Guldmedalj

Chardonnay från soliga Languedoc-Roussillon fylld med gula äpplen, frisk citrus och läskande fräschör. Pålitlig klassiker som står sig! Skruva upp till smörrebröd på lax och räkor.

- Dryckeslistan. se, mars 2023

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13 %

Volym

750 ml

Varumärke

AdVini

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Languedoc-Roussillon - VdP d'Oc

Sockerhalt

3 g/liter

Druva

Chardonnay

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas något år om man så önskar.