Doften är frisk med intensiva toner av gula frukter, färska örter och citrus. Smaken hintar om aprikos, äpple och ananas. Friskt och fruktigt med ett långt avslut.
Produktion
Druvorna handskördas i 20 kg lådor och kyls ned. 40% av druvorna genomgår maceration vid 10ºC under 4 timmar. Skonsam pressning sker med urval av den bästa juicen. Jäsning sker i rostfria ståltankar vid 16/17 ºC. Vinet vilar sedan på sin jästfällning i minst tre månader.
Passar till
Servera kylt till vegetariska rätter eller låt ackompanjera fisk och skaldjur.
Kul att veta
Bodegas La Val grundades 1985 och är belägen i Rías Baixas-regionen i nordvästra Spanien/ i Rosal-distriktet. Med cirka 60 hektar vingårdar är de en av de större vinproducenterna i regionen, vilket gör dem betydande i området som annars domineras av små familjeägda vingårdar. Deras storlek och engagemang i både tradition och innovation gör dem till en
framstående aktör i Rías Baixas.
La Val är Bodegas La Val's flaggskeppsvin, vars druvor skördats från olika vingårdslägen för att skapa den stil och personlighet vinet skall ha. Vinet återspeglar egenskaperna av de tre typiska jordmånerna i Rías Baixas-appellationen: granit från Taboexa (som bidrar med syra), alluvium
och småsten från Arantei och Porto (som ger fruktighet och djup), samt skiffer från Vilachá (som ger mineralitet).