Mindre socker
Laroche Chardonnay Réserve

Laroche Chardonnay Réserve

Frankrike


149,00 kr

Systembolaget nr:

5170801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Laroche Chardonnay Réserve har en nyanserad och tilltalande doft med inslag av honungsmelon, gula plommon, kryddor och fat, samt en fläkt av blommor. Smaken har en angenäm fet munkänsla, som umgås i harmoni med vinets fruktighet och tonerna från faten.

Produktion

Chardonnay druvor skördas under natten från utvalda vingårdsdelar i svala vingårdar i Limoux som ligger på hög altitud och där vinrankorna är minst 30 år gamla. Jordmånen varierar fast det är främst kalkrika lerjordar. 80% av vinet jäser och lagras med jästfällningen under 6 månader i rostfria ståltankar. 20% jäser och lagras i ekfat.

Passar till

Är utmärkt god att avnjuta tillsammans med medelkraftiga och lite kraftigare fiskrätter samt till anrättningar på ljust kött och fågel.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Domaine Laroche är en fransk vinproducent vars historia sträcker sig tillbaka till 1850. Vinhuset var en av de producenter som utvecklade vingårdarna i Chablis i norra Bourgogne och firman har idag, förutom sin produktion i Bourgogne, även verksamhet i Languedoc. Producenten är certifierade ”Haute Valeur Environnementale” steg 3A som garanterar att producenten jobbar enligt principerna för hållbar odling. Vinet tillverkas på Laroche anläggning Mas la Chevalière som ligger i Languedoc precis utan orten Beziers. Man har två egna vingårdar och har även slutit långsiktiga avtal med vinodlare som har vingårdar i svala delar av Languedoc, exempelvis i Orb dalen, Limoux och Cevennes.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

5170801

Volym

0,75 l

Varumärke

AdVini

Förslutning

Skruvkork i metall

Sockerhalt

0,9 g/liter

Druva

Chardonnay

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, Vinner inte nämnbart på lagring, men kan sparas något år om man så önskar.