Mindre socker
Robert Mondavi Napa Valley Chardonnay

Årgång:

2018

Robert Mondavi Napa Valley Chardonnay


379,00 kr

Systembolaget nr:

5756001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Robert Mondavi Napa Valley Chardonnay 2018 har en nyanserad och inbjudande doft med inslag av tropiska frukter, persika, fat, rostade nötter, samt en fläkt av nashi päron och smör. Smaken är rik och intensiv med fina nyanser av tropiska frukter, persika, fat, rostade nötter, popcorn och ett stråk av grapefrukt och lemoncurd.

Produktion

De utvalda druvorna kommer mestadels från de svala, södra delarna av Napa Valley (96%) samt en liten del från Russian River Valley i Sonoma Valley. Efter den omsorgsfulla vinifieringen lagras vinet i franska ekfat under 9 månader.

Passar till

Till medelkraftiga och kraftigare fiskrätter samt lätta kötträtter på ljust kött och fågel. Varför inte servera en halstrad hälleflundra med friterade lökringar och citronsmör.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

1966 Grundades Robert Mondavi Winery i Napa Valley, Kalifornien. Familjen Mondavi är en av de mest betydelsefulla och inflytelserika familjerna i vinindustrin, inte bara i Kalifornien utan i hela världen. Mondavis mest berömda viner görs i Napa Valley. Druvorna till kvalitesvinerna i Napa Valley tas från egna vingårdarna i området. Mondavi är mån om ett bra arbete i vingården och odlingsplatsen har stor betydelse för vinmakningen. Man äger idag stora delar av den historiska 220 hektar stora vingården To Kalon Vineyard i Oakville och den 160 hektar stora Wappo Hill Vineyard i Stags Leap. En av vinvärldens stora personligheter Robert Mondavi avled den 16 maj 2008 vid 94 års ålder. Robert Mondavi Winery är definitivt i framkant vad det gäller miljöarbete och hållbar odling. Man grundade 1995 tillsammans med Napa County Resource Conservation the Napa Sustainable Winegrowing Group (NSWG), som arbetar med forskning, föreläsningar och vägledande verksamhet. Robert Mondavi Winery var det första vinföretaget som 1998 fick utmärkelsen "Innovator” award från California's Environmental Protection Agency. Företaget har i dagsläget följande miljö och hållbarhetscertifieringar; Certified California Sustainable Winegrowing,Napa Green Certified Winery och Napa Green Certified Land.


Det här är i alla avseenden en klassisk kalifornisk chardonnay, i stil belägen någonstans mellan elegansen och fatkänslan i vit bourgogne och djupet och frukten i ett mer typiskt amerikanskt chardonnayvin. Och det är riktigt fint balanserat med en försiktigt kryddig och vaniljsöt ekfatston, en av glycerol och fatlagring något avrundad smak med krämig textur, samtidigt uppfriskande fräsch och absolut torr.

- Michel Jamais, Vinlegender


BRA KÖP Smakrikt och generöst. Massor av gula frukter, smörig och kryddig med balans och längd

- Allt om Vin, Oktober 2022

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

5756001

Volym

0,75 l

Varumärke

Constellation

Förslutning

Naturkork

Region

USA - California - California

Sockerhalt

1 g/liter

Druva

Chardonnay