Glöggkokta päron med ädelost | folk o folk

Glöggkokta päron med ädelost

Förra året lanserades BLOSSA 1895, en glögg baserad på ett recept daterat 1895. Den blev mycket uppskattad och den begränsade upplagan på 20 000 flaskor sålde slut. Till mångas glädje har den nu producerats på nytt! Linnéa har komponerat en dessert som du med fördel avnjuter till ett glas av denna högklassiga glögg.

Glöggpäron med Blossa 1895

Glöggkokta päron

4 fasta päron
1 flaska  Blossa vinglögg
1 kanelstång
1 msk kryddnejlikor
3 dl grädde
ädelost
mandlar

Skala päronen, men spar stjälken. Lägg päronen i en kastrull och slå på vinglögg så det täcker päronen. Ha i kryddorna. Koka tills päronen mjuknat, men inte kokat sönder, ca 30-40 minuter beroende på hur stora päron du har.

Vispa grädden lätt. Rosta mandlarna i en medelvarm och torr stekpanna. Låt som svalna och hacka dom sedan fint. Servera de glöggkokta päronen med en klick lättvispad grädde, smulad ädelost och finhackade mandlar.

Blossa 1895

Systembolagsnummer: 96003

Till päronen serverar du en glögg i en klass för sig! Blossa 1895 doftar torkad frukt, kakao, choklad, kaffe och nötter i en oemotståndlig kombination med speciellt utvalda glöggkryddor. Smaken är balanserad med en tydlig djup sötma från portvinet som avslutas med en klar kryddighet från nejlika och kardemumma.

Blossa Vinglögg

Systembolagsnummer: 4000

Päronen kokar du i Blossa vinglögg som har en fyllig smak av julkryddor och russin med lång eftersmak. Ton av kardemumma och kryddnejlika.

Kategori

Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

List of Systembolaget stores where product is available