Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost.

Linnéa har komponerat ihop en oemotståndlig dessert till vintern. Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost! 

Glöggpäron med Blossa 1895
Blossa Glögg Original 1895

Blossa Glögg Original 1895

Finland

Systembolaget nr:

92497

239,00 kr


Blossa Vinglögg

Blossa Vinglögg

Finland

Systembolaget nr:

4000

99,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 40 min

Linnéa har komponerat ihop en oemotståndlig dessert till vintern. Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost!

Glöggkokta päron

Ingredienser

  • 4 fasta päron

  • 1 flaska Blossa vinglögg

  • 1 kanelstång

  • 1 msk kryddnejlikor

  • 3 dl grädde

  • ädelost

  • mandlar

Gör så här

    1. Skala päronen, men spar stjälken.

    2. Lägg päronen i en kastrull och slå på vinglögg så det täcker päronen. Ha i kryddorna.

    3. Koka tills päronen mjuknat, men inte kokat sönder, ca 30-40 minuter beroende på hur stora päron du har.

    4. Vispa grädden lätt.

    5. Rosta mandlarna i en medelvarm och torr stekpanna. Låt som svalna och hacka dom sedan fint.

    6. Servera de glöggkokta päronen med en klick lättvispad grädde, smulad ädelost och finhackade mandlar.

Blossa Vinglögg

99,00 kr


Päronen kokar du i Blossa vinglögg som har en fyllig smak av julkryddor och russin med lång eftersmak. Ton av kardemumma och kryddnejlika.

Att dricka till de glöggkokta päronen

Till desserten föreslår vi att du avnjuter den fantastiska originalglöggen från 1895 - en smakupplevelse utöver det vanliga. Originalreceptet innehöll en motsvarighet till dagens portvin, vilket är en av de ingredienser som gör starkvinsglöggen exceptionellt svår att återskapa i större volym. Det är också anledningen till att glöggen bara funnits att köpa två gånger tidigare. Julen 2024 finns den äntligen att köpa igen.

Blossa Glögg Original 1895

239,00 kr


Glöggen är byggd på Blossas ursprungsrecept och har en doft av torkad frukt, kakao och choklad. Smaken är rik med djup sötma från portvinet och klar kryddighet från kryddnejlika och kardemumma.

Recept: Linnéa Seidel

Inkokta päron i fem olika färger

Inkokta päron på 3 sätt.


En dessert hämtad ur boken "Husmanskost" av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske. Samtliga päron går att äta i sin enkelhet med lättvispad grädde. Päronen går även bra att servera som inslag i egna dessertkombinationer.

Läs mer »
Blossa Glögg

Blossa


Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.

Läs mer »