Saftiga hamburgare med ugnsrostade morotsstavar.

Den 28 maj är det hamburgarens dag som vi firar med saftiga burgare och hemmagjorda tillbehör.

Hemmagjorda hamburgare
The Pundit Syrah

The Pundit Syrah

USA

Systembolaget nr:

7047201

279,00 kr


logo

8 stycken

logo

0 h 45 min

Grillen är tänd, hamburgarna ligger klara, alla tillbehören likaså. Och i glasen häller vi upp ett vin på vår nya favoritdruva, nämligen zinfandel. Att vinet gör sig otroligt bra till just grillat är säkert en bidragande faktor till att vi verkligen har tagit denna druva till våra hjärtan här i Sverige.

Det här med att göra egna hamburgare, för många är det en hel vetenskap. Hur ska man göra för att lyckas? Mitt bästa tips är att alltid använda kött av hög kvalité. Det är liksom grunden till allt. Sedan tycker jag man får allra bäst resultat om man skippar allt vad ägg och lök heter. Jag brukar bara ta färsen och blanda i goda kryddor och sedan forma till burgare.

När det kommer till just smaksättning så har jag ett par säkra kort jag nästan alltid använder mig av. Det ena är att ha i en klick senap. Kryddor som paprika, örtsalt, och vitlökspulver är också sådant jag brukar ha i för att få till en riktigt god smak!

Hamburgare

Ingredienser

  • 800 g nötfärs, gärna av högrev

  • 1 msk senap

  • 1 msk paprikapulver

  • 2 msk tomatpuré

  • 1 tsk vitlökspulver

  • örtsalt

Gör så här

    1. Blanda färsen tillsammans med senap, paprikapulver, tomatpuré, vitlökspulver och örtsalt. Låt vila i cirka 30 min i kylen.

    2. Forma färsen till 8 stycken hamburgare. Grilla tills de fått fin färg och är klara.

Dressing

Ingredienser

  • 1 dl majonäs

  • 1 tsk chilisås

  • 1 tsk senap

  • 1 msk bostongurka

  • 1 tsk vinäger

  • salt & svartpeppar

Gör så här

    1.  Blanda samman alla ingredienser till dressingen och låt vila i kylen mist 15 minuter.

Morotsstavar i ugn

Ingredienser

  • 4 morötter

  • flingsalt

  • svartpeppar

  • olivolja

Gör så här

    1. Skala och skär morötterna i små stavar. Fördela på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över salt och peppar. Ringla över lite olja.

    2. Ugnsbaka i 225 °c i cirka 30 minuter eller tills de är helt mjuka och fått lite färg.

Tillbehör

Ingredienser

  • avokado

  • sallad

  • tomatketchup

  • hamburgerbröd

Gör så här

    1. Tillaga hamburgare och morötter, gör dressingen.

    2. Bygg ihop din hamburgare med bröd, sallad, dressing, avokado och tomat.

    3. Ät tillsammans med de ugnsrostade morötterna.

    4. Låt fredagsmyset börja!

Vintips till hamburgaren

Recept: Linnéa Seidel