Abborre med jordärtskockssås och smörstekt mangold.

Favoriträtten på Stegsholms kafémeny på Nämndö. Det är jordärtskockssåsen som ger smaken, abborren kan bytas ut. Receptet kommer från boken Öarnas mat.

Abborre med jordärtskockssås

4

Om det går att få tag i abborre är det här favoriträtten på Stegsholms kafémeny, framför både hamburgare och pannbiff. Egentligen tillför den fina fisken mest konsistens. Det är jordärtskockssåsen som ger smaken, och det går att byta ut abborren mot annan fin vit fisk. Receptet är hämtat från boken Öarnas mat av Annika Edestrand och Lasse Burell.

Viner till abborre med jordärtskockssås

Beaujolais från Richard RottiersEleganta Beaujolaisviner från Richard Rottiers.

En finstämd och fräsch Beaujolais Villages från den ekologiska vinproducenten Domaine Richard Rottiers.

Läs mer
Laxsallad med avokadokräm och rökt majonnäsSallad med halstrad, sesampanerad lax, avokadokräm och rökt majonnäs.

Linnéa har skapat en trerättersmeny för alla stunder då något eller någon finns att fira.

Läs mer
Elsa Billgrens grillade röding i panna. Grillad röding i panna.

Recept på grillad röding med dillsmör och färskpotatis med tillhörande dryckestips. Ett perfekt sommarrecept från Elsa Billgrens bok Elsas Husdröm.

Läs mer
Panerad rödspätta med citronsås och sommarprimörerPanerad rödspätta med citronsås och sommarprimörer.

Panerad rödspätta bör stekas i rejält med smör för en fin yta och en gudagod smak! Såsen smaksätts med citron, hummerfond och stenbitsrom.

Läs mer