Biff Rydberg med oxfilé.

Rätten skapades en gång i tiden av köksmästaren på Hotell Rydberg i Stockholm, här i en version framtagen av Swedish Foodie.

Biff Rydberg

4

En pyttipanna med guldkant där de råstekta potatiskuberna, den stekta löken och köttbitarna av oxfilé är separerade i större bitar. Serveras med en dijonsenapskräm och ett glas Château Pech-Latt.

Vin till biff Rydberg

Recept: Swedish Foodie

Köttbullar med öl och snapsKlassiska, saftiga köttbullar med en skvätt öl i.

Den 23 augusti firar vi köttbullens dag i Sverige. Viggo Cavling bjuder här på sitt bästa recept på köttbullar. 

Läs mer
Biff Rydberg - en svensk klassiker.Att välja vin till svenska klassiker, del 2: Kött och fågel.

Vi hjälper dig att välja vin till svenska klassiska maträtter. I den andra delen av denna artikelserie ger vi oss på rätter som är baserade på kött eller fågel.

Läs mer
DelikatesskroppkakorKroppkakor med hasselnötssmör och rårörda lingon.

Lotta Lundgrens recept på delikatesskroppkakor kommer från boken "Laga mig". Fyllda med rimmat sidfläsk, frasigt stekta och serveras med hasselnötssmör.

Läs mer
Stefan Ekengren, aktuell med kokboken HusmanVärldens äldsta kock älskar husman.

Kocken Stefan Ekengren har genom sin blogg på branschsidan Besöksliv blivit känd under epitetet världens äldsta kock. Epitetet hänger bland annat ihop med Stefans kärlek till den svenska husmanskosten.

Läs mer