Baka en lyxig morotskaka med twist. Kanelen i kakan gifter sig väl med smaken av äpplen från calvados.
1 h 15 min
Baka en lyxig morotskaka med twist. Kanelen i kakan gifter sig väl med smaken av äpplen från calvados.
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och calvados.
Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna.
Vispa alla ingredienser krämigt och bred över morotskakan.
Strö över de hackade mandlarna.
Servera tillsammans med kaffe eller te och ett litet glas calvados.
Frankrike
359 kr
Boulard Grand Solage har en nyanserad doft och smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, knäck, apelsin, vanilj, kanel och hasselnötter
En magisk pannacotta med äpple och päron kokta i Calvados. Toppad med hasselnötter.
Läs merUnderbart god dessert som går fort att göra och där calvados får vara med och förgylla äppelsmaken.
Läs merI det nordliga franska landskapet Normandie växer inga druvor. Här görs istället smakrik och aromatisk calvados på traktens äpplen.
Läs merInspirerade av höstens äpplen har vi gjort en smarrig milkshake med fyllig smak av äpple från både äppelmos och calvados. Perfekt till brunchen eller som dessert!
Läs mer