En gudomligt god kladdkaka som serveras med bananer flamberade i rom. Även kakan innehåller mörk rom, och därför passar det alldeles utmärkt att även avnjuta den tillsammans med ett litet glas rom.
Det finns en anledning till att just kladdkaka är ett av de mest sökta orden på Google - få kan motstå en kladdkaka. Den här underbara kladdkakan serveras med romflamberade bananer och vi rekommenderar att även servera ett litet glas rom till.
Värm ugnen till 200°C. Smält smöret och låt det svalna.
Rör samman socker och ägg.
Blanda ihop mjöl och kakao, varva med det smälta smöret, ägg/sockret och mörk rom. Rör till en slät smet.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant ( 22 cm i diameter). Tryck ner bitar av Center choklad i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna något.
Smält chokladen i vattenbad eller i micron. Rör ner cashewnötterna och bred försiktigt blandningen över kakan. Låt stelna i kylen.
Skiva bananerna och fräs dom snabbt i lite smör, ha i Muscovadorörsocker och rör om lite. Tillsätt mörk rom och tänd på (ej under köksfläkten).
Låt kakan stå i rumstemperatur en halvtimme innan den skall serveras.
Servera kakan med de flamberade bananerna och lättvispad grädde.
Seychellerna
499 kr
Till både kakan och flamberingen använder vi den mörka rommen Takamaka St. André Extra Noir. Den har en tropisk, fyllig och kraftfull smak med kryddiga inslag från fransk ek samt söta toner av vanilj från bourbonfat.
Här är Frida Skattbergs recept på sin ljuvliga kladdkaka som passar att bjuda på precis när som helst.
Läs merVårt recept på en härligt kladdig kladdkaka smaksatt med den läckra gräddlikören Amarula!
Läs merKladdkaka med mjuk kola smaksatt med Benchmark no. 8 whiskey. Löjligt god att bjuda gästerna på till kaffet.
Läs mer