Ett fräscht och gott tilltugg med krispig snackgurka, krämig smetana, dillolja och färsk pepparrot. Perfekt plockmat till vårens och sommarens tillställningar!
0 h 10 min
Zest från ½ citron
2-3 msk färskriven pepparrot
1 burk Smetana, 2 dl
Salt och nymald svartpeppar
4-5 snackgurkor
Finhackad dill
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Blanda citron och pepparrot med smetana. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Skär snackgurka i grova bitar.
Bred ut smetana i ett tjockt lager på ett fat.
Lägg på gurkor och plockad dill. Ringla över dilloljan och riv över rikligt med pepparrot.
Strössla över nymald svartpeppar och flingsalt.
1 dl plockad dill
1 dl olivolja
Mixa 1 dl färsk dill tillsammans med 1 dl olivolja med stavmixer.
Sila genom finmaskig sil.
Sverige
229 kr
O.P. Anderson Dill Aquavit har en frisk och fyllig kryddighet från dillfrö och citron med inslag av kummin, anis och fänkål.
En skagen på kräftor som är lika enkel som god! Krämig med frisk ton av citron, pepparrot och härliga inslag av färsk dill och gräslök. Passar perfekt som både förrätt och tilltugg.
Läs mer1 mars lanseras ekologiska O.P. Anderson Dill Aquavit i Systembolagets fasta sortiment. Det är en frisk och modern snaps med toner av dill och citrus som skapats specifikt för fisk- och skaldjursrätter.
Läs merApple & Dill är en enkel drink, men ack så god. Gör sig bra under årets alla månader. Kanske gör du till och med din egen äppeljuice till?
Läs merEn ljuvlig smårätt med krämig röra av varmrökt lax, citron och dill som passar perfekt både som förrätt och tilltugg. Serveras gärna på danskt rågbröd med krispig sallad.
Läs mer