Servera matjessillen som små fina munsbitar där du får allt i ett. Färskpotatis, gräddfil, sill och gräslök. Lägg upp på fina gamla silverskedar. Perfekt till snapsen!
Matjessill och färskpotatis till midsommar är ett måste för många. Servera matjessillen och potatisen som små fina munsbitar där du får allt i ett. Färskpotatis, gräddfil, sill och gräslök. Lägg upp på fina gamla silverskedar. Perfekt till snapsen!
Koka potatisarna helt mjuka i lättsaltat vatten.
Skär sillen i lite mindre bitar.
Lägg ut 8 skedar på ett fat. Placera en liten potatis i varje sked.
Klicka över gräddfil på varje potatis. Lägg sedan på en eller ett par mindre sillbitar och finhackad, färsk gräslök. Servera direkt.
Sverige
149 kr
Petronella har fått sitt namn efter O.P. Andersons hustru. Det är ett brännvin kryddat med de klassiska akvavitkryddorna kummin, anis och fänkål och med en frisk och fyllig äppelkaraktär. Petronella är ekologisk och lite svagare än vanlig akvavit, innehåller endast 30% alkohol.
Sverige
299 kr
Varför inte pryda midsommardukningen med varsin mindre flaska O.P. Petronella vid varje kuvert? Perfekt match till matjessill och färskpotatis.
Recept: Linnéa Seidel
Laga en härlig frittata med löjrom och smetana till midsommarbuffén! Du kan även servera lite rökt lax till om du känner för det.
Läs merGör en lyxig caprese med jordgubbar - svenska, söta och solmogna. Linnéa tycker att det är godast att ringla balsamico över, men det passar även fint att klicka ut lite grön pesto. Välj det du gillar bäst.
Läs merLinnéa gillar att servera kallskuret på en buffé. Då behöver man inte oroa sig ifall man inte kan äta direkt när det är tänkt. Köttet blir makalöst gott om det får ligga i den här goda marinaden över natten.
Läs merAtt duka upp små söta portionsglas med soppa är riktigt fint på midsommarbuffén.
Läs merLinnéas efterrätt är en oslagbar kombination! Frisk, söt, krämig och krispig på samma gång.
Läs mer