Ett recept hämtat ur Michael Björklunds bok "Min Nordiska mat".
Michael Björklund har utsetts till Årets kock i både Sverige och Finland, och han har kommit på femte plats i prestigefulla kocktävlingen Bocuse d’Or. Han har dessutom skrivit många kokböcker. Det här receptet på Åländsk fisksoppa är hämtat ur hans bok "Min Nordiska mat" och innehåller en av de råvaror Michael är särskilt svag för - abborre.
Koka upp vattnet med kryddpeppar, lagerblad och fiskbuljongtärningen.
Skala morötterna och skär dem till mindre bitar. Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Skala löken, dela den på hälften och tag ur det inre av löken. Skär sedan upp allt till båtliknande strimlor.
Låt sedan moroten och potatisen koka mjuk i buljongen.
Skär upp abborre i bitar och lägg i soppan tillsammans med lök och grädde.
Smaka av med salt och peppar. Vid servering, tillsätt dill.
Sydafrika
230 kr
Drostdy-Hof Chenin Blanc har en fruktig och frisk doft av tropisk frukt, äpple grapefrukt, lime och persika. Frisk och fruktig smak med tydliga nyanser av tropisk frukt, lime, persika och äpplen.
Recept: Michael Björklund
Michael Björklund är aktuell i årets Robinson. Men det är iklädd kockskjorta som vi har sett honom tidigare. Här berättar han vad tiden på Fiji lärt honom.
Läs merFavoriträtten på Stegsholms kafémeny på Nämndö. Det är jordärtskockssåsen som ger smaken, abborren kan bytas ut. Receptet kommer från boken Öarnas mat.
Läs merVin i matlagningen kan definitivt höja smaken på såser, grytor, soppor och efterrätter. Men hur ska man tänka och vad finns det för fallgropar? Här får du alla tips för att använda vin i maten..
Läs merAtt få till en riktigt god fisksoppa behöver inte ta särskilt lång tid! Här bjuder Niklas Ekstedt på ett recept ur kokboken Ekstedt Hemma.
Läs mer