Årgång: 2024
Tyskland
, Rheingau
Systembolagets nr. 5899
149 kr
| Produkttyp: | Vitt vin |
| Sortiment: | Systembolaget ordinarie sortiment |
| Alkoholhalt: | 11,5 % |
| Sockerhalt: | 5,1 g/l |
| Systembolagets nr: | 5899 |
| Volym: | 750 ml |
| Varumärke: | Georg Breuer |
| Region: | Rheingau |
| Druva: | Riesling |
| Förpackningstyp: | Flaska |
| Förpackningsmaterial: | Glas |
| Förslutning: | Skruvkork i metall |
En gång i månaden väljer vår dryckesexpert Mats Claësson ut ett vin vars smak och karaktär faller honom extra väl på läppen. Denna gång blev hans kräsna smaklökar extra exalterade över den nya årgången av George Breuer Riesling Sauvage.
Läs merVill du avstå nubbe och öl till midsommarmaten och istället ta ett glas vin är vitt vin det som enklast matchas med de olika smakerna på buffén. Här är tre tips!
Läs merRheingau är ett av Tysklands mest kända vinområden och här finner man fantastiska rieslingviner i alla söthetsgrader och pinot noir i absolut världsklass.
Läs merIbland vill vi belysa några viner som passar extra bra vid särskilda tillfällen, eller som helt enkelt utmärker sig i sin kategori. Den här gången tipsar vi om tre läckra viner av den ädla druvan riesling.
Läs merDetta vackra recept kommer från Sveriges Mästerkock-vinnaren 2025, Matilda Klarqvist och hennes debutkokbok "Queen Green". Om du undrat vad man kan använda kålrabbi till är detta ett utmärkt exempel.
Läs merGazpacho är en soppa du kan servera ljummen eller till och med kall – därför är den perfekt för varma sommardagar. Här har Sveriges Mästerkock-vinnaren 2024, Tess Medina, gjort en soppa med hjälpa av Philips nya Airfryer.
Läs merEn skagen på kräftor som är lika enkel som god! Krämig med frisk ton av citron, pepparrot och härliga inslag av färsk dill och gräslök. Passar perfekt som både förrätt och tilltugg.
Läs merServera en underbar varmrökt lax med en krämig saffranssås på julbordet.
Läs merEn ljummen sallad för varma vår- och sommardagar. Här har Linnéa gjort en härligt krämig citronkräm som passar fint till både lax och sparris.
Läs merGubbröran har en given plats på julbordet och här serveras den färdig att äta på en skiva kavring, dekorerad med färsk dill. Perfekt att servera med ett glas gott vitt vin!
Läs merÄgghalvor med goda fyllningar är ett måste på julbordet. Här har Linnéa gjort tre varianter på lite roligare toppings än bara majonnäs och räkor.
Läs merLinnéas asiatiska lax är utmärkt att servera antingen som förrätt eller varmrätt. Laxen ackompanjeras av en riktigt god sojamajonnäs.
Läs merEn riktigt lyxig skaldjurssoppa med ingredienser som pilgrimsmussla, havskräfta, räkor och musslor. Servera gärna med ett glas riesling.
Läs merErik Videgård har gjort ett ursprungligt och enkelt recept på tonfiskpoke som passar både som förrätt och huvudrätt.
Läs merVietnamesiska vårrullar går att göra på oändligt många sätt. Här ger vi dig ett klassiskt recept med räkor, avokado, glasnudlar och andra grönsaker.
Läs merEn saftig och supergod citronkyckling som tillagas i ugnen - enkelt och gott! Vi bjuder också på ett tillhörande vintips.
Läs merNär man tillagar en buffé kan det vara smart att göra vissa rätter i miniformat. Istället för att tillaga en hel laxsida kan man göra små laxrullar.
Läs merLinnéa rekommenderar att ugnsrosta en hel kyckling fylld med godsaker.
Läs mer