Fruktig doft med inslag av citrus, äpplen, päron och mineral. Smaken är krispig, torr och stram med elegant rieslington och fin hög fruktsyra och inslag av grapefrukt, äpple och mineral med viss fetma i eftersmaken.
Produktion
Druvorna kommer från vingårdar i tre olika byar i Rheingau, Rüdesheim, Rauenthal och Lorch. Jordmånen är grus och lera, kvarts och skiffer. Druvorna skördades för hand, pressades skonsamt i hela klasar och musten fick sedan jäsa i ståltank. Vinet har lagrats 6 månader i rostfria ståltankar.
Passar till
Serveras vid 10-12°C. Med sin underbara friskhet och bra frukt är detta ett strålande vin till mängder av rätter. Vinets syra kommer att göra salladerna godare och de citronmarinerade fisken ännu läckrare. Vinets frukt kommer att växa tillsammans med frisk eller fet mat och göra sig bra till allt ljust kött med gräddsåser eller citronkyckling. För fantaster är det bara att göra surkål och en klick dijonsenap och de frälsta blir kära!