Älgfärscannelloni med ugnsrostade tomater.

Linnéas älgfärscannelloni med ugnsrostade tomater förenar härliga smaker från Sverige och Italien.

Älgfärscannelloni med ugnsrostade tomater

4 portioner

0 h 45 min

Det finns ett par rätter som alltid garanterar succé. En av de rätterna är cannelloni. Här har jag låtit de klassiska italienska smakerna både i vinet och maten göra en svängom förbi Norden. Själva köttfärssåsen är nämligen gjord på älgfärs, vilket ger maten en ny dimension. Rätten blir lite kraftigare och smakrikare och blir jättegod med de ugnsrostade tomaterna. Det blev verkligen en superkombination!

Det jag gillar med många italienska rätter är att de ofta är enkla att laga till många. Har du lite ont om tid går rätten perfekt att förbereda och ha i kylen. Sedan är det bara att ställa in i ugnen när det är dags för middag. Kom ihåg att formen kan behöva ett par minuter längre i ugnen om den har stått i kylen innan.

Recept: Linnéa Seidel

Krämig älgpasta med syrad grädde, svamp och rårörda lingonKrämig älgpasta med syrad grädde, svamp och rårörda lingon.

Linnéa bjuder på ett recept på en underbar pasta med viltkött.

Läs mer
Historien bakom etiketten på Ruffino Riserva Ducale ChiantiHistorien bakom Ruffino Riserva Ducales klassiska etikett.

Många av oss känner igen etiketten på det klassiska Chianti Classico-vinet Ruffino Riserva Ducale. Den som ser ut som ett gammalt kopparstick med två män i förgrunden i färd med att dricka vin. Men vilka är männen och varför pryder de etiketten?

Läs mer
Vildsvinsfrikadeller i tomatsås Vildsvinsfrikadeller i tomatsås.

Galet goda vildsvinsfrikadeller i tomatsås från kokboken "Kocken & Jägaren" som är skriven av Mikael Einarsson och Hubbe Lemon.

Läs mer
Vin till viltkött - rådjur, älg, ren och hjort.Att välja vin till vilt.

Vilt är både gott, magert och det mest miljövänliga kött vi kan äta. folk o folks dryckesexpert Mats hjälper dig att välja rätt vin till olika sorters vilt.

Läs mer