Fredrik Erikssons recept på inlagd sill med koriander, gurka och citron serveras med fördel tillsammans med O.P. Anderson Björk.
Krögaren Fredrik Eriksson har skapat fyra välkomponerade rätter till vilka Jonas Odland, Master Blender och kryddmästare för O.P. Anderson, omsorgsfullt matchat lika många snapsar. Både recept och snapsar har sina ursprung i svenska råvaror och traditioner med julens smaker som utgångspunkt.
Här en krämig inlagd sill som görs med koriander, citron och olika varianter av gurka. Serveras med fördel tillsammans med O.P. Anderson Björk.
Fintärna saltgurkan och blanda med majonäs och finrivet citronskal. Skär ner sillen i lagom stora portionsbitar.
Dela smörgåsgurkan i 1/2 cm stora bitar skurna på snedden och stek hastigt i het panna så den tar färg, ca 1 minut.
Skiva slanggurkan tunt och lägg i ättikslagen i ca 15 minuter.
Lägg upp sillen och garnera med den inlagda slanggurkan, den sotade smörgåsgurkan, dill och finskuren gräslök.
Sverige
265 kr
O.P. Anderson Björk har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål.
Recept: Fredrik Eriksson
En lyxig potatisrätt till julbordet. En royal innehåller en äggstanning med grädde. Här smaksätts den med juliga smaker av cheddar och kavring.
Läs merEn vegetarisk rätt som passar utmärkt som en mellanrätt under julmiddagen.
Läs merFläsk hör julbordet till, här serveras fläsksidan härligt krispig med en kryddning av bland annat apelsin och ingefära.
Läs merSedan 2007 har kocken och krögaren Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum skapat årets sill. Årets sill är smaksatt med fläder, citron och dill samt O.P. Anderson Björk.
Läs mer