Bakad cheesecake med cognacskokta päron.

Inkokta päron är en klassisk dessert som passar utmärkt att servera till Linnéas cheesecake. Kakan smaksätts med päronlikör, och gott att servera till är därför Xantés päronsmakande bubbel!

Cheesecake med päron.

8

1 h 20 min

Idag bjuder jag på en härligt len cheesecake med en hint av päroncognac och honung. Jag gjorde en botten på mandelmjöl, bara för att jag älskar smaken! Men tål du inte mandel går det självklart bra att använda digestivekex till botten.

/Linnéa

I receptet:

Servera till:

Recept: Linnéa Seidel

Dessert med päron till ett sött dessertvin.Dessert med päron - en hyllning till hösten.

Folk o folks dryckesexpert Mats Claësson bjuder här på ett underbart läckert recept på en dessert med päron som marinerats i vitt vin och bakat under ett täcke av mandelkräm.

Läs mer
crostini med parmaskinka Crostini med karamelliserade päron och parmaskinka.

Servera crostini med karamelliserade päron och parmaskinka på nästa tapaskväll tillsammans med ett glas bubbel. Både gott och enkelt. 

Läs mer
Päronsnittar med halloumiPäronsnittar med halloumi.

En innovativ och spännande mingelrätt med päron och stekt halloumi. Så gott och så enkelt!

Läs mer
Inkokta päron i fem olika färgerInkokta päron på 3 sätt.

En dessert hämtad ur boken "Husmanskost" av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske. Samtliga päron går att äta i sin enkelhet med lättvispad grädde. Päronen går även bra att servera som inslag i egna dessertkombinationer.

Läs mer
Xanté Cognac & PearXanté

1994 introducerades Xanté i Sverige och tog hela landet med storm. De senaste åren har flera nya produkter lanserats, alla med smaken av söta päron i centrum.

Läs mer