Bresaola känns riktigt lyxigt på picknicken eller som smårätt på middagen och är superenkelt att plocka ihop. Här bjuder Linnéa på ett smarrigt recept med pinje, ruccola, parmesan och citron.
Duka upp ett fat med tunt skivad bresaola, rostade pinjenötter och parmesan. Här skulle jag förbereda allt hemma, men lägga samman rätten på plats. Då blir det allra godast! Rosta pinjenötterna hemma och glöm inte att ta med något att hyvla parmesanen med. Så är det bara att placera ut skivor med bresaola, hyvla över parmesan och sedan toppa med pinjenötter, ruccola, citron och sist lite olja.
Förbered hemma: Torrosta pinjenötter i en medelvarm stekpanna, låt svalna och ta med i en liten burk.
Lägg ut bresaola på ett stort fat.
Fördela pinjenötter, ruccola och hyvlad parmesan över.
Avsluta med att ringla över citronsaft, citronskal, olja och salt. Servera med baguette som tillbehör.
Frankrike
125 kr
Ett ekologiskt rödvin med toner av mörka bär, kryddor och lakrits. Ett utmärkt vin till medelhavsmat.
Recept: Linnéa Seidel
Äntligen drar picknicksäsongen igång! Här hittar du recept på en härlig baguette fylld med krabbröra. Enkelt att förbereda hemma eller fixa i ordning på plats.
Läs merVin på burk har blivit mycket populärt både i USA och Storbritannien och försäljningen och utbudet ökar stadigt även i Sverige.
Läs merGör en lyxig caprese med jordgubbar - svenska, söta och solmogna. Linnéa tycker att det är godast att ringla balsamico över, men det passar även fint att klicka ut lite grön pesto. Välj det du gillar bäst.
Läs mer