Calamari med aioli.

Bjud in till spansk afton och fresta med Linnéas friterade bläckfiskringar, en god dippsås och bröd till förrätt. Passar utmärkt till ett glas sangria.

Calamari med aioli på marmorbord

4

0 h 30 min

Jag älskar att beställa in calamari på restaurang. Frasiga bläckfiskringar med en god dippsås och bröd. Bättre förrätt finns inte om du frågar mig! En citronklyfta på sidan om att pressa över är inte helt fel. Jag har testat lite olika varianter när jag har gjort dessa hemma. Och nu har jag kommit fram till att den här varianten fungerar absolut bäst. Att dubbelpanera, smaksätta mjölet med goda kryddor och använda pankoströbröd istället för klassiskt vanligt ströbröd. Paneringen satt kvar. Och det smakar fantastiskt!

Dryckestips till calamari:

Recept: Linnéa Seidel

Sangria de CavaSangria de Cava.

Här får du tips på hur du enkelt kan hotta upp din sangria. Genom att tillsätta riktigt kallt mousserande får du en härligt somrig fördrink.

Läs mer
Gambas al ajillo i gryta på bord Gambas al ajillo.

En klassiker på varje tapasrestaurang och en storfavorit hos många! Gambas al ajillo är även enkelt att laga hemma och här får du ett gott recept med tillhörande vintips.

Läs mer
Tapas till cavaLinnéas tapas till cavan!

Tapas är underbart att servera till minglet, eller om man vill ha en middag med många olika smaker!

Läs mer
Tetra med Don Simon Sangria Eko bredvid vinglas och kanna med sangriaEkologisk och klimatsmart sangria från Don Simón.

Med sin uppfriskande karaktär och angenäma alkoholhalt passar sangrian utmärkt till stundande picknickar i det gröna.

Läs mer