Gambas al ajillo.

En klassiker på varje tapasrestaurang och en storfavorit hos många! Gambas al ajillo är även enkelt att laga hemma och här får du ett gott recept med tillhörande vintips.

Gambas al ajillo i gryta på bord

4

0 h 25 min

Jag tror det är många med mig som ofta väljer att beställa in en rykande het skål med gambas al ajillo när tillfälle ges. Har jag rätt? Det är oljigt, det är massor av vitlökssmak, lite hetta, lite sälta. Det är bara så gott!

Och det är dessutom så otroligt enkelt att göra själv hemma. Jag gillar att spara en bit av skalet på räkan, både för att det är snyggt men också praktiskt om man äter dom med fingrarna. Men det går såklart precis lika bra att skala räkorna helt!

Servera ett glas riesling till gambas al ajillo:

Recept: Linnéa Seidel

Limemarinerade räkorLimemarinerade räkor.

En enkel och utsökt rätt till tapasbordet är limemarinerade räkor. Låt gärna räkorna marineras i lagen en stund innan servering.

Läs mer
Vårens stora roséguideStora roséguiden.

Rosévin blir alltmer populärt och inte bara något vi dricker under sommarmånaderna. Här får du en guide kring hur du väljer rosévin utefter mat, tillfälle och sammanhang.

Läs mer
Charkbricka med olika tillbehör.Charkbricka.

Duka fram en härlig charkbricka med lite goda ostar och tillbehör. Perfekt att servera med ett glas spansk cava - hemma eller som picknick, det väljer du själv!

Läs mer
Tapas till cavaLinnéas tapas till cavan!

Tapas är underbart att servera till minglet, eller om man vill ha en middag med många olika smaker!

Läs mer