En klassiker på varje tapasrestaurang och en storfavorit hos många! Gambas al ajillo är även enkelt att laga hemma och här får du ett gott recept med tillhörande vintips.
Jag tror det är många med mig som ofta väljer att beställa in en rykande het skål med gambas al ajillo när tillfälle ges. Har jag rätt? Det är oljigt, det är massor av vitlökssmak, lite hetta, lite sälta. Det är bara så gott!
Och det är dessutom så otroligt enkelt att göra själv hemma. Jag gillar att spara en bit av skalet på räkan, både för att det är snyggt men också praktiskt om man äter dom med fingrarna. Men det går såklart precis lika bra att skala räkorna helt!
Skala räkorna men låt skalet vara kvar på svansen. Torka dom helt torra.
Hetta upp en stekpanna med olja. Skala och skiva vitlök och chili tunt. Låt detta fräsa i cirka 1 minut. Vitlöken ska börja få lite färg men inte bli bränd.
Sänk värmen och ha i räkorna. Stek i cirka 2 minuter och tag sedan av stekpannan från värmen.
Tillsätt citron, finhackad persilja och salt. Servera direkt.
Tyskland
291 kr
Robert Weil Rheingau Riesling Kabinett har en intensiv, behaglig och nyanserad doft med inslag av söta nektariner, melon, blöt skiffer, honung, citron och en fläkt av färska blommor. Det finns en fruktighet och en restsötma som balanseras upp på bästa sätt med en frisk och fräsch syrlighet. Intensiteten och smaklängden är magnifik där man finner både nektarin, aprikos, mineral, citron och vita blommor.
Recept: Linnéa Seidel
En enkel och utsökt rätt till tapasbordet är limemarinerade räkor. Låt gärna räkorna marineras i lagen en stund innan servering.
Läs merRosévin blir alltmer populärt och inte bara något vi dricker under sommarmånaderna. Här får du en guide kring hur du väljer rosévin utefter mat, tillfälle och sammanhang.
Läs merTapas är underbart att servera till minglet, eller om man vill ha en middag med många olika smaker!
Läs mer