En ljuvligt julig cheesecake med apelsintouch där fluffig grädde möter krispiga pepparkakor. Serveras i glas och toppas med vackra, sockrade lingon.
Receptet är framtaget av Linda Hansson på VF Studio. Följ henne på Instagram @volanglinda för fler tips på styling och recept.
Lägg lingonen i en skål och strö över socker. Blanda försiktigt så att de inte blir mosade.
Vispa grädden, men se till att den inte blir alltför hårt vispad. Blanda sedan färskost med florsocker, rivet apelsinskal och rör i grädden.
Krossa pepparkakorna grovt.
Tag fram fyra fina glas och varva söndersmulade pepparkakor med färskostkräm och lingon i glasen. Avsluta gärna med att lägga några lingon på toppen. Servera och njut!
Sverige
245 kr
Gammal Norrlands Akvavit har en fyllig, välbalanserad och tydlig smak av kummin med inslag av fat, russin, anis, fänkål och en aning sötma.
Vad passar bättre att avsluta en julmiddag med än en härlig saffransmousse?
Läs merEn magisk pannacotta med äpple och päron kokta i Calvados. Toppad med hasselnötter.
Läs merKryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs merInkokta päron är en klassisk dessert som passar utmärkt att servera till Linnéas cheesecake. Kakan smaksätts med päronlikör, och gott att servera till är därför Xantés päronsmakande bubbel!
Läs merHär produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer