Frasig parmesankyckling i tomatsås som serveras med nykokt pasta. Hur gott låter inte det?
Kycklingen kan du täcka med panering och sedan förvara i kylen tills de ska stekas. Perfekt till den där kvällen då du inte orkar med massor av disk och strök i köket.
Har du istället massor av tid kan du koka din egna tomatsås och använda här, men jag måste säga att det är rysligt smidigt att använda en färdig från mataffären.
2 kycklingbröstfiléer
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl pankoströbröd
1 dl ströbröd
1 dl finriven parmesanost
2 tsk lökpulver
1 tsk salt
ca 500 g färdig tomatsås
färsk basilika
1 färsk tomat
125 g färsk mozzarella
4 port pasta
Halvera kycklingfiléerna på längden så du får 4 st tunna filéer. Torka helt torra.
Vispa upp ägg i en skål.
Ha upp mjölet i en skål
Blanda pankoströbröd, ströbröd, finriven parmesan, lökpulver och salt i en annan.
Vänd kycklingen i mjöl. Täck kycklingfiléerna med uppvispat ägg och vänd som sedan i ströbröd och parmesanblandningen.
Häll ca 1 cm olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 minuter per sida tills den är gyllene.
Ha upp pastasåsen i en ugnsfast form. Finhacka ca 1 dl färsk basilika och ha i. Rör om. Skär tomat och mozzarella i skivor.
Placera ut den stekta kycklingen ovanpå pastasåsen. Toppa med tomat och mozzarella.
Gratinera i 225°C i cirka 10-15 minuter eller tills osten har smält helt och kycklingen är genomstekt.
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
Ha upp pastan i skålar, ringla över av pastasåsen och toppa med kycklingen. Strö finhackad, färsk basilika över och servera direkt.
USA
279 kr
Ruby Zin är ett bärigt vin med smak av blåbär, hallon, örter och vanilj.
Recept: Linnéa Seidel
Laila Bagges egna vin, Ruby Zin, har fått ett nytt utseende. Innehållet är samma mjuka, fruktiga röda vin som innan, med en viktig detalj som Laila nu berättar mer om.
Läs merEn del personer får allergiska reaktioner på histaminet i röda viner. Vi berättar mer om histamin och tipsar om tre röda viner med låg histaminhalt.
Läs merLånglagat lammlägg blir otroligt mört och smakrikt. Servera med en kräm på höstens pumpa – den ger både härlig sötma och färg till rätten.
Läs merGillar du risotto ska du absolut testa risoni! Här har Linnéa gjort ett härligt recept med krämig risoni som toppas med kyckling. Servera med ett glas zinfandel.
Läs mer