Chokladscones med aroniasylt och clotted cream.

Vem uppskattar inte nybakade scones med en god sylt? Här är ett underbart recept på chokladscones med en sylt av aroniabär, ur boken "Frukt och bär A-Ö" av kocken och krögaren Paul Svensson.

Scones med choklad och aroniasylt.

Foto: Charlie Drevstam

0

4

– För att göra clotted cream enligt konstens alla regler måste du börja redan dagen innan, säger Paul Svensson i boken "Frukt och bär A-Ö".

Häll upp 5 dl vispgrädde i en värmetålig skål. Placera skålen i en kastrull över ett vattenbad och låt grädden sjuda i 2 timmar (rör inte i den!). Låt sedan svalna i kylen i 10 timmar.

Recept: Paul Svensson

Paul Svensson och boken Frukt och bär A-Ö.Paul Svensson släpper bok om svenska frukter och bär: ”Skatter”.

Sveriges ”grönaste kock”, Paul Svensson, är aktuell med boken Frukt och bär A-Ö – uppföljaren till den gedigna grönsaksbibeln Grönsaker A-Ö.

Läs mer
Citronmarängpaj Citronmarängpaj.

Bjud på en syrlig och somrig citronmarängpaj. Det här receptet kommer från Elsa Billgrens senaste bok och basen är hennes svägerska, Fannys, lemon curd.

Läs mer
Cornbread ur boken Americana av Jonas Cramby.Cornbread – baka majsbröd som Jonas Cramby.

I Jonas Crambys kokbok "Americana" finns en uppsjö av recept med rötter i den amerikanska matkulturen. Här är ett recept ur boken, på cornbread – majsbröd – som är gott som tillbehör till grytor, röror eller en het chili.

Läs mer
Focaccia i stekpannaFocaccia i stekpanna.

Gör din påskbuffé komplett med ett gott bröd.

Läs mer