Empanadas har blivit populärt i Sverige de sista åren och hittas ofta på bufféer, festivaler och i food trucks etc. Här bjuder vi på ett recept på emapanadas med kyckling, som gärna serveras med ett glas gott, vitt vin.
Empanadas är en klassisk argentinsk rätt som påminner om piroger. Fyllningen går att variera hur mycket som helst, och här har vi ett recept på empanadas med kyckling.
– Varje hushåll eller restaurang i Argentina har sin egen variant av empanadas. Ofta finns det ett recept i familjen, så man lagar efter sin mammas eller mormors recept, berättar Flavia Bergström som gjort receptet.
Flavia är Senior Brand Manager på Philipson Söderberg och kommer ursprungligen från Argentina.
Koka kycklingbrösten och hacka de fint.
Hacka löken och paprikan och stek dem i lite olja. Blanda allt och lägg till hackade ägg, hackade oliver och kryddorna.
Kavla ut smördegsplattorna och skär runda cirklar på ca 12 cm i diameter.
Fyll dem med kycklingröran, pensla kanterna med vatten, tryck ihop dem och vick kanterna en gång till.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 200 grader tills de är gyllenbruna.
Argentina
89 kr
Vinet har en intensiv och fruktig doft med trevliga inslag av mango, persika, tropiska frukter, fat och vanilj. Smaken är torr och fräsch med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.
Flavia Bergström är ansvarig för flertalet viner på Anora, däribland de argentinska. Hon är uppvuxen i Argentina och delar med sig av sina bästa tips inför en resa till detta fantastiska land.
Läs merFlavia ger här sitt bästa recept på delikatessen Empanadas. Servera dessa tillsammans med en god salsa och ett glas gott vin.
Läs merVi har pratat olika fyllningar, när man äter empanadas och vad du dricker till dessa argentinska piroger med Flavia Bergström, född i Argentina.
Läs merVi älskar att tillaga kyckling i ugn! Både kycklingfilé, kycklingklubbor och hel kyckling går att göra fantastiska rätter med i ugnen. Här har vi samlat några av våra bästa recept!
Läs mer