Blad från svartvinbärsbusken tillsammans med flädersaft blir en perfekt smaksättare till sillen i midsommar.
Precis innan midsommar är bladen från svartvinbärsbusken som allra bäst. Då kan du både koka saft och göra te på dom! Eller som här, använda dom i en sillinläggning. Tillsammans med smaken från flädersaften blir det här en perfekt sill till midsommar!
Blanda vatten, ättika och socker i en kastrull Låt koka up och rör tills allt socker lösts upp. Tillsätt den koncentrerade saften. Låt lagen svalna helt.
Skölj svartvinbärsbladen noga och låt torka. Skölj av sillen och skär den i bitar.
Varva sill, svartvinbärsblad och gräslök i en burk. Slå på lagen och sätt på ett lock. Låt stå i kylen i minst 24 timmar.
Dekorera gärna sillen med nya, fräscha svartvinbärsblad och lite färsk gräslök innan den serveras.
Sverige
245 kr
"En personlig gammal favorit som är mild och mjuk i stilen med doft och smak av honung, russin och lite ekfatsbetonad krydda. Aningen whiskylik."Andreas Grube i Allt om Vin nr 11/2019
Stor doft med inslag av honung, halm och russin. Ren smak med liten sötma, inslag av honung, halm och russin.
Recept: Linnéa Seidel
Starta midsommarfirandet med frasiga smördegsflarn smaksatta med Västerbottensost, spenat och lite rom på toppen.
Läs merEn hel, grillad laxsida som fått en härlig glaze av aprikosmarmelad som sedan toppats med färska örter. Gör sig otroligt bra på midsommarbuffén.
Läs merGrillade lammracks med parmesancrème är perfekt att bjuda på till midsommar!
Läs merEn förenklad, somrig variant av Tiramisu med ett lager skivade jordgubbar och Amarula. Gör din tiramisu i en stor form, eller som här i portioner.
Läs mer