Laga en härlig frittata med löjrom och smetana till midsommarbuffén! Du kan även servera lite rökt lax till om du känner för det.
Skär potatisen i mindre bitar. Koka den i cirka 10 minuter eller tills den börjat mjukna något.
Stek den hastigt i en stekpanna (som tål att vara i ugnen, jag brukar använda en gjutjärnspanna) i en klick smör.
Skala och finhacka sedan lök och vitlök. Stek mjukt i stekpannan.
Blanda samman lök och potatis i stekpannan. Vispa upp äggen i en bunke. Blanda i riven ost och grönsaksbuljongspulver. Häll detta i stekpannan och rör om väl.
Grädda i 200°C i cirka 30 minuter eller tills frittatan fått fin färg. Låt svalna något.
Klicka sedan smetana över frittatan och toppa med löjrom, färsk gräslök och finhackad rödlök. Servera eventuellt med tunna skivor rökt lax. Perfekt till midsommar!
Spanien
89 kr
Pata Negra Cava Brut har en medelstor doft med inslag av gula äpplen, citron, örter, päron och lätt fläkt av blommor. Torr och fruktig smak med inslag av gröna äpplen, kex, päron, grapefrukt och örter.
Recept: Linnéa Seidel
Servera matjessillen som små fina munsbitar där du får allt i ett. Färskpotatis, gräddfil, sill och gräslök. Lägg upp på fina gamla silverskedar. Perfekt till snapsen!
Läs merGör en lyxig caprese med jordgubbar - svenska, söta och solmogna. Linnéa tycker att det är godast att ringla balsamico över, men det passar även fint att klicka ut lite grön pesto. Välj det du gillar bäst.
Läs merLinnéa gillar att servera kallskuret på en buffé. Då behöver man inte oroa sig ifall man inte kan äta direkt när det är tänkt. Köttet blir makalöst gott om det får ligga i den här goda marinaden över natten.
Läs merAtt duka upp små söta portionsglas med soppa är riktigt fint på midsommarbuffén.
Läs merLinnéas efterrätt är en oslagbar kombination! Frisk, söt, krämig och krispig på samma gång.
Läs mer