Fyllig Boeuf Bourguignon till höstmiddagen.

Denna klassiska gryträtt står sig från år till år. Med sin lätt rökta karaktär från sidfläsket passar det bra att servera tillsammans med ett vin som har samma lite rökiga känsla som Boeuf Bourguignonen.

Boeuf Bourguignon

8-10

Denna klassiska gryträtt står sig från år till år. Med sin lätt rökta karaktär från sidfläsket passar det bra att servera tillsammans med ett vin som har samma lite rökiga känsla.

Vinexpertens val till Boeuf bourguignon

När du väljer vin till Boeuf Bourguignon:

Om råvaran i grytan är rött kött och grytan är krämig i konsistensen via grädde eller crème fraiche, eller har en viss syrlighet via vin eller andra ingredienser, tänk på det här: Välj helst bland medelfylliga och kraftiga röda viner med bra syra och med stadig strävhet om man så önskar. Läs mer om vin till olika grytor här.

Recept: Elisabeth Johansson

Högrevsgryta med rotsaker, syrad grädde och rosmarinstekt brysselkålHögrevsgryta med rotsaker, syrad grädde och rosmarinstekt brysselkål.

En mustig gryta där högrev fått koka tills ingen kniv behövs för att dela köttet och som innehåller allt från en rejäl skvätt vin till syrad grädde.

Läs mer
Coq au vin på kycklingCoq au vin gjord på kyckling med krämigt potatismos.

Linnéa gör en klassiker från det franska köket men med sin egen lilla twist.

Läs mer
Pappa al PomodoroPappa al Pomodoro - italiensk tomatsoppa från Toscana.

Pappa al pomodoro, tomatsoppa med bröd i, är nästan omåttligt populärt både i och utanför Italien. Laga den så förstår du!

Läs mer
Grillad rådjursfiléGrillad rådjursfilé med krossad örtpotatis och rostad majs.

Linnéa bjuder på underbart god grillad rådjursfilé med örtkrossad potatis, vitlökssmör, rostad majs och smörstekt sparris.

Läs mer
Chill Out tre vinboxar på ett bord.CHILL OUT

CHILL OUT är en uppskattad och modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen.

Läs mer