Om du älskar hummer och vill prova något annat, rekommenderar vi att gratinera den enligt Linnéas recept.
Klyv humrarna på längden. Börja med att sätta kniven i nacken och skär sedan fram mot ögonen.
Vänd på hummern och skär från topp till stjärt itu resten. Slå sönder klorna med baksidan av en kniv och pilla ut köttet.
Tag ur hummerstjärten och släng inkromet. Hacka hummerköttet i små bitar.
Skala och finhacka löken. Skär ner svampen i små bitar. Fräs lök och svamp i en klick smör.
Koka upp vin, grädde och hummerfond. Ta kastrullen från plattan och tillsätt äggulorna under omrörning.
Sätt tillbaka kastrullen på spisen och låt såsen sjuda på svag värme under omrörning tills den tjocknat. Blanda i hackad tomat, hummerkött, svamp och lök.
Fyll de tomma humrarna med stuvningen, strö över ost och gratinera i 250°C i cirka 5-7 minuter, eller tills osten fått en gyllene färg.
Gratinerad hummer är ett fantastiskt sätt att servera hummer på och faktiskt inte så svårt heller! Sältan och smaken av umami i rätten kräver ett fruktigt vin med hög syra, såsom Kung Fu Girl Riesling. folk o folk har genomfört en stor provning för att ta reda på vilka viner som passar bäst till både naturell och gratinerad hummer. Se resultatet här
USA
149 kr
Ett livligt och friskt vitt vin på riesling med toner av persika, lime och mineralitet. Perfekt till asiatiska rätter.
Recept: Linnéa Seidel
folk o folk har provat fram vilka viner som passar bäst till både naturell och tillagad hummer.
Läs merLyxig hummer med krämig smetana som toppas med forellrom.
Läs merFör att lyxa till det lite extra har Linnéa även haft i havskräftor. Vill du hellre ha gratinerad hummer passar den här risotton även utmärkt att ha till!
Läs merHummer är en klassiker på nyår - men varför inte servera den i en kryddig ensemble med chili och avokado i en läcker taco? Här har Linnéa gjort exakt det!
Läs mer